5 trikova uljepšavanja koje možete uraditi pomoću štapića za uši

0

Ukoliko vas je ikada boljelo rame od nošenja teške torbe, onda sigurno znate i koliko su teške stvari koje nosite u njoj, a koje su vam svakodnevno potrebne.

Ukoliko vam je potreban jedan, jednostavan “alat” za uljepšavanje, ne tražite dalje – koristite štapić za uši. Lagan kao pero, staje u svaku torbu i može se upotrijebiti na tako mnogo načina. Evo i kako.

Korektor u hodu


Štapić “namočite” u tečnom korektoru te ga stavite u manju plastičnu kutiju ili kesu kako biste tokom dana prekrili problematična područja na licu (ispod očiju ili oko nosa).

Popravite šminku na očima


Ajlajner je previše gust, neravan ili jednostavno ne možete dobiti željeni oblik? Nema problema – blago navlažite štapić za uši te preoblikujte problematično mjesto.

Nanošenje kreme za oči


Izbjegnite “povlačenje” kože prilikom nanošenja noćnog tretmana za njegu oko očiju, što može dovesti do oštećenja i stvaranja preuranjenih bora tokom vremena, korištenjem štapića za uši za nježno i besprijekorno nanošenje. Jednostavno, štapić umočite u kremu i nanosite na područje oko očiju sve dok ne izjednačite.

Nanošenje balzama za usne


Ukoliko koristite balzam koji se nalazi u kutijici, koristite štapić za uši za njegovo nanošenje. Na taj način sprečavate razmnožavanje bakterija u njemu (nanošenje prstima ili direktno iz kutijice može uzrokovati razmnožavanje bakterija u samom balzamu što, na kraju, može rezultovati stvaranjem infekcija na usnama).

Koristite ga umjesto četkice za šminkanje


Štapić za uši odlična je zamjena za četkicu za izjednačavanje šminke, posebno prilikom nanošenja ajlajnera ili sjenke za oči. Ukoliko želite da stvorite smoky eye efekat, štapić za uši može vam pomoći da olakšate ovaj “posao”.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info