Očistite tijelo od toksina sa samo dva sastojka!

0

Prije samo nekoliko decenija, kada su naši roditelji bili djeca i tinejdžeri, informacije nisu bile lako dostupne kao danas. Konzumiranje gaziranih pića, cigareta, namirnica koje sadrže hidrogenizovano biljno ulje – sve je bilo savršeno bezbjedno. Tek decenijama kasnije se saznalo za negativne efekte koje prouzrokuju loše prehrambene navike. Danas, više nego ikada ranije, ljudi su fokusirani na zdravlje, kako cjelokupnog organizma tako i pojedinačnih organa. Jedan od organa o kojem je potrebno povesti računa su i crijeva.

U roku od sedamdeset godina, kroz crijeva prođe stotinu tona hrane i četrdeset hiljada litara tečnosti. A mislili ste da samo srce ima naporan “posao”! S vremena na vrijeme potrebno je uraditi čišćenje kako bi debelo crijevo održalo floru zdravih bakterija. Sledeći recept, od samo dva sastojka, zapravo je idealan za ovu svrhu.

Sastojci

  • laneno brašno
  • kefir.

Ono što trebate uraditi jeste da sledeću smjesu konzumirate umjesto doručka u roku od tri sedmice. Tokom prve sedmice, pomiješajte jednu kašiku lanenog brašna sa 100 ml kefira. Tokom druge sedmice, potrebno je pomiješati dvije kašike lanenog brašna sa 100 ml kefira, a tokom treće sedmice pomiješajte tri kašike brašna sa 150 ml kefira. Mješavinu pravite svako jutro (nemojte praviti danas za sutra i čuvati u frižideru).

Nakon tri sedmice, vaša crijeva će biti očišćena od toksina koji se mogu gomilati i više godina. Ukoliko ne možete pronaći laneno brašno, sameljite sjemenke lana u blenderu (možete ih pronaći u svim prodavnicama zdrave hrane). Uz ovaj tretman pijte i do dvije litre voode dnevno. Čišćenje organizma od toksina na ovaj način preporučuje se jednom godišnje.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info