Napravite sami: Čudotvorna hidratantna maska za lice

0

Suha koža čest je problem sa kojim se susreće veoma velik broj žena. Kako biste koži vratili njenu hidrataciju, potrebno je da pijete dovoljne količine vode (jer ljepota dolazi iznutra), ali i da redovno nanosite hidratantnu kremu.

Ipak, kada je riječ o kremama, one mogu biti i prilično skupe, a često je i prilično teško utvrditi (s obzirom da se na tržištu nalaze stotine istih) i koja je najbolja. S druge strane, sljedeću masku možete napraviti sami, a ona će učiniti pravo čudo za vašu kožu i to već nakon par tretmana. Evo i kako da to uradite.


Kefir je fermentisani mliječni proizvod koji ima mnogostruke zdravstvene koristi. Koliko je dobar za unutrašnjost tijela toliko je dobar i kada se koristi površinski odnosno na koži. Mliječna kiselina i proteini nježno uklanjaju mrtve ćelije kože te joj vraćaju neophodnu hidrataciju. Ova maska je zaista čudotvorna, jer tek nakon par korištenja koža postaje blistava, hidratizirana i zdrava. Da biste je napravili, potrebni su vam sljedeći sastojci:

  • jedna kašika kefira
  • jedna kašika meda
  • pola kašike maslinovog ulja (ukoliko imate prirodno suhu kožu).

Pomiješajte pomenute sastojke te nanesite na čisto lice. Nakon deset do petnaest minuta masku isperite hladnom vodom te lice posušite “tapkanjem”. Tretman možete ponavljati svaki drugi dan.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info