5 stvari koje nikada ne trebate prestati raditi za sebe

0

Određene stvari u životu ne možete (ali i ne trebate) očekivati od drugih, bez obzira da li je riječ o članovima porodice, prijateljima ili partneru. Bez obzira koliko ste bliski s nekim, jednostavno, postoje određene stvari koje uvijek trebate da radite sami sebi. Upravo sledećih pet nikada ne trebate prestati raditi.

 

Nikada nemojte prestati vjerovati u sebe

Bez obzira na sve životne nedaće, nikada ne trebate prestati vjerovati u sebe. Samo sa vjerom u sebe možete prevazići životne izazove i uraditi nešto konstruktivno u svom životu. Uvijek imajte na umu da ako ne vjerujete u sebe onda neće niti bilo ko drugi. Ako zasita ne možete uraditi nešto, prestanite sa gubljenjem vremena i počnite da radite ono što možete i što će vas činiti srećnima.

 

Nikada nemojte prestati govoriti sebi da ste lijepi

Kada se probudite ujutro, pogledajte se u ogledalu i kažite sebi da ste lijepi. Dobra doza samopoštovanja i balansiran ego mogu učiniti čuda za dan koji je pred vama. Nemojte biti toliko samokritični. Jednostavno, kažite to sebi i odmah ćete se osjećati bolje.

 

Nemojte biti emotivno zavisni od bilo koga

Emocionalna povezanost je dobra stvar, ali emocionalna zavisnost od nekoga može biti prilično loša. Držite svoje emocije pod kontrolom i nikada se nemojte oslanjati na druge da “povećaju” vaš duh. Izbjegavajte dijeljenje emocionalnih problema sa svima. Na kraju, nikada ne možete sa sigurnošću znati ko to može iskoristiti protiv vas, na ovaj ili onaj način. Budite oprezni. Bolje je da određene osobe ne znaju vaše tajne.

 

Nikada ne napuštajte sebe

Nema ništa loše u tome ako imate obline ili par kilograma viška, sve dok ste zdravi. Ukoliko vam tjelesna težina predstavlja zdravstveni problem, tada je i potrebno da se zabrinete. Nikada ne napuštajte sebe pa čak ni kada prolazite kroz depresivno razdoblje ili kada pokušavate da prebolite raskid. Uvijek vodite računa o svom zdravlju.

 

Nikada nemojte prestati ugađati sebi

Iako možda zvuči sebično ili ćete se možda osjećati krivima ipak je potrebno da redovno “ugađate” sebi. Sigurno naporno radite, ali imajte na umu da je nekada novac i više nego dobro potrošiti na sebe. Otiđite na masažu, u toplice, uštedite novac i otiđite sami na produženi vikend. Nikada sebi nemojte uskraćivati zadovoljstvo takve vrste. Jednostavno, zaslužili ste ga.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info