Životne lekcije koje ste trebali naučiti u dvadesetima

0

Stara izreka kaže da “Čovjek se uči dok je živ” i, zaista, sva istina leži u tome. Kako sazrijevamo tako i svakodnevno učimo mnogobrojne stvari koje nam pomažu da živimo život punim plućima. Istini za volju i određena dekada života nosi određene lekcije, a sledeće ste trebali usvojiti tokom dvadesetih godina života. Ipak, ni sada nije kasno da ih naučite.

 

Snaga samačkog života

Ovo je veoma važna lekcija. Zašto? Zato što vas “samački” život uči da budete odgovorni. Ukoliko ste studirali u drugom gradu ili ste iz bilo kojeg razloga bili odvojeni od roditelja tokom školovanja, onda vam je i jasno o čemu se radi. Jednostavno, vi se sami morate pobrinuti za većinu stvari, ako ne i sve. Ovo je jedan od najboljih, ali i najtežih, načina sazrijevanja i odrastanja. Ipak, na kraju možete imati samo korist od toga.

 

Ako želite da promijenite nešto spolja, mijenjajte to iznutra

Vaš spoljašnji život često je odraz količine posla koju trebate uraditi iznutra. Vaše veze, zdravlje, finansijsko stanje ili karijera mogu se poboljšati kada radite na sebi. Ovaj napredak se neće desiti preko noći, ali je bitno da počnete što prije, jer jednom kada steknete nove uvide i poboljšate neke od svojih osobina i drugi aspekti vašeg života krenuće uzlaznom putanjom.

 

Preuzimanje stoprocentne odgovornosti za vlastiti život

Vaš život je najčešće slika izbora koje ste napravili i odluka koje ste donijeli. Ne postoji neka nevidljiva sila koja utiče na donošenje vaših odluka i što prije to shvatite tim bolje. Svaka odluka koju donesete ima moć da, na ovaj ili onaj način, utiče na vaš život. Preuzmite kontrolu nad svojim životom tako što ćete proces odlučivanja analizirati par puta prije donošenja konačnog suda.

 

Ne morate biti u vezi da biste bili srećni

“Pronalaženje” srodne duše često je na vrhu liste prioriteta kod većeg broja žena. Možete pročitati stotine članaka kako da nađete “tog pravog muškarca”, ali istina leži u sledećoj činjenici: potrebno je da prvo budete zadovoljni sa sobom, a samim tim i srećni. Prije svega, ukoliko ne znate da se nosite sa emocijama na pravi način i ako treba da još učite, nemojte srljati inače ćete završiti sa pogrešnom osobom. Kada vi funkcionišete normalno sa svojim emocijama, tada će i veza funkcionisati. Sve dok ne budete srećni sa sobom, nećete biti srećni ni u zajedničkom životu.

 

U potpunosti možete promijeniti svoj život

Kada osjetite da vam život ide u pogrešnom smjeru, napravite dvije liste. Prvu naslovite sa “Kako moj život trenutno izgleda”, a drugu kao “Kako želim da moj život izgleda”. Kada napravite liste, pomno ih analizirajte. Ukoliko shvatite da želite da promijenite više od 50% stvari u svom životu, počnite da pripremate korake i strategiju koji će vam pomoći da se počnete kretati u smjeru vašeg idealnog života. Jednom kada počnete praviti promjene i donositi nove odluke i vaš život će se veoma brzo promijeniti. Naravno, na bolje.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info