5 trikova šminkanja koje ste već odavno trebali naučiti

0

Svakodnevno se šminkate, ali sve se više čini kao da nešto ne radite kako treba? Da li je vrijeme za promjenu šminke koju koristite ili je ipak stvar u tehnici? Donosimo pet malih trikova šminkanja koji će obogatiti vaš svakodnevni jutarnji ritual i pomoći da izgledate mlađe, ljepše i zavodljivije.

Čarobni trougao


Nanošenje korektora na samo one dijelove lica na kojima je potrebno možda se čini najbržim i najjednostavnijim, ali postoji još bolji način. Korektorom nacrtajte trougao tako da je najduža strana ispod oka. Vrh trougla spustite do početka nosa. Prstima ili spužvicom utrljajte korektor u kožu. Na ovaj način ćete smanjiti crvenilo ispod i pored očiju te vizuelno izdužiti lice.

Naglasite bijelu ili svjetlucavu sjenku


Da bi bijela ili svjetlucava sjenka došla do izražaja, na kapak prvo nanesite bijeli ajlajner u olovki. Ajlajner će stvoriti čvrstu, neprovidnu osnovu te će naglasiti bilo koju nijansu sjenke pa čak i onu najsvjetliju.

Trik za dugotrajniji smoky eye


Najlakši i najjednostavniji način šminkanja u smoky eye stilu ćete uraditi tako š to ćete na vanjskom dijelu kapka olovkom nacrtati “tarabu”. Nakon toga olovku razmažite prstima. Nastavite crtati “tarabu” i razmazivati dok ne dobijete željenu nijansu.

Kako do savršenih usana svaki put


Olovkom za usne (iste nijanse kao što je i karmin) nacrtajte “X” na sredini gornje usne. Nakon toga nanesite karmin na uobičajen način. Ovo je najbrži i najjednostavniji način da usne svaki put savršeno našminkate.

Napravite gel ajlajner za manje od dvadeset sekundi


Olovku za oči zagrijte jednu sekundu na plamenu šibice ili upaljača. Sačekajte petnaestak sekundi da se ohladi. Nakon toga iscrtajte oči svojim novim gel ajlajnerom kako biste postigle moderan te pomalo mističan izgled očiju.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info