6 načina da pravilno čuvate smotanu odjeću

0

Postoji mnogo razloga zašto odjeća u ormaru treba da bude uredno složena. Primjera radi, ormar će odmah izgledati urednije, a odjeća neće biti izgužvana pa, samim tim, nećete morati provoditi previše vremena u peglanju. Donosimo šest načina kako da pravilno složite odjeću, uvedete red u ormar te da uvijek znate gdje se šta nalazi.

 

  • Džempere i majice je neophodno pravilno saviti kako biste spriječili da se izgužvaju. Prednju stranu stavite na ravnu površinu, savijete sa obje strane te rukave pružite duž majice/džempera. Nakon toga ih savijte na pola. Prilikom stavljanja u ormar, prednja strana neka uvijek bude okrenuta prema gore.
  • Vunene, kao i osjetljive komade odjeće, nemojte stavljati na vješalice, jer će se razvući na njima. Ladice nisu dobar izbor, jer su previše plitke i nisu prozračne. Najbolje bi bilo da ih složite na otvorene police.
  • Grudnjake, čarape, donji veš i ostale sitne stvari stavite u kutije ili kese kako biste uvijek znali gdje se nešto nalazi.

 

  • Još jedan dobar savjet je da odvojite tanke i debele džempere. Ako niste u mogućnosti, onda deblje stavite na dno police, a na njih složite tanke džempere.
  • Odvojite složenu odjeću, primjera radi džempere složite na jednu “hrpu”, farmerice na drugu, a opet, majice na treću. Na ovaj način će biti mnogo preglednije i uvijek će sve biti na dohvat ruke.
  • Ako imate rešetkaste police, obavezno na njih stavite nešto prije nego što složite odjeću. Primjera radi, to može biti tanja šperploča ili deka. Na ovaj način ćete spriječiti da na odjeći ostanu tragovi od rešetki.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info