4 razloga zbog kojih vas ljudi ne primjećuju

0

Da li se ponekad (ili možda čak i često) osjećate kao da ste nevidljivi drugima? S ovim se susreće veoma veliki broj žena te imaju osjećaj da ih drugi ne vide i ne čuju.

Međutim, kao što je to obično slučaj, sve polazi od vas. Ukoliko sebe tretirate na određeni način tako će vas i drugi tretirati. Ukoliko radite nešto od sljedećih stvari, vi zapravo činite sebe nevidljivima vašoj okolini.

Ignorišete sebe


Da li često ignorišete svoja osjećanja? To nije dobra strategija, jer su vaša osjećanja izvor unutrašnjeg vođstva te vam daju do znanja da li vodite računa o svom blagostanju ili se zapostavljate. Ignorisanjem osjećanja vi, zapravo, sebi dajete do znanja da vam ona nisu važna. Samim tim, ukoliko nisu važna vama neće biti važna ni drugima.

Ne zauzimate se za sebe


Možda i mrzite nepravdu i možda ste spremni, a možda to i radite, da se zauzmete za nekoga. Ipak, kada je riječ o vama, stojite sasvim mirno, kao da se ništa ne dešava. Govorite sebi da to možete podnijeti i da vam neće biti ništa. Ukoliko se ne zauzimate za sebe to znači da se drugi prema vama neće odnositi sa poštovanjem.

Prihvatanje jednosmjernih veza


Veze (bilo da se radi o prijateljstvu, ljubavi ili je pak u pitanju rodbinska veza) u kojima vi služite kao “spužva” koja samo sluša i “upija” tuđe probleme i priče, bez da vas druga strana pita kako se vi osjećate, nisu uopšte dobre ni zdrave. Naravno da će drugi željeti da provode vrijeme s vama (zbog vaših sposobnosti slušanja), ali ako ignorišete sebe u cijeloj ovoj priči to je znak i drugima da vas ignorišu. Ukoliko prihvatite jednosmjernu vezu vi dajete ljudima do znanja da vas mogu ignorisati.

Udovoljavanje drugima


Ukoliko konstantno pokušavate da udovoljite drugima kako bi vas oni primijetili, znajte da se to nikada neće desiti, jer će vas oni tretirati upravo onako kako vi tretirate sebe. Da li vjerujete da će vas drugi, ako odustanete od sebe, vidjeti na sasvim drugi način odnosno da će im biti stalo do vas i da će misliti kako ste vi dobra osoba? Da li se to ikada pokazalo kao nešto što zaista funkcioniše?

Nema ništa loše u tome što želite da budete “fini”. Na kraju, to je i dio kućnog odgoja. Ali, ipak, ukoliko stalno pokušavate da udovoljite drugima kako bi vas oni primijetili, “izgubićete” sebe, jer postoji veoma velika vjerovatnoća da će drugi, kada vide ovu vašu stranu, jednostavno “gaziti” preko vas i vaših emocija.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info