Četiri genijalna trika za prikrivanje podbratka

0

Podbradak najčešće nastaje kao rezultat nepravilnog položaja tijela ili viška kilograma. Međutim, to uopšte ne znači da ga nije moguće, uz adekvatnu šminku i odgovarajuće savjete, sakriti. Sljedeća četiri trika će uraditi upravo to.

Tečni puder


Za početak, nabavite puder koji je za dvije nijanse tamniji od prirodne boje vašeg tena. Na lice nanesite puder koji obično koristite, a odmah zatim i tamni puder, prvo na bradu te duž cijele vilične kosti. Puder dobro utrljajte u kožu da se ne bi vidjeli prelazi. Na taj način će vam lice izgledati potpuno prirodno, drugim riječima, savršeno!

Bronzer


Još jedan odličan način za prikrivanje podbratka je uz pomoć mat bronzera. Da biste podbradak “bacili” u drugi plan, naglasite liniju vrata tako što ćete na nju nanijeti bronzer. Plus, ako koristite istu nijansu bronzera na vratu i obrazima, dobićete još svježiji i prirodniji izgled lica.

Sjaj za usne


Kada se radi o šminkanju usana, nemojte koristiti jake boje, jer ćete samo dodatno naglasiti “duplu bradu”. Profesionalni šminkeri preporučuju da na usne prvo nanesete balzam, a odmah zatim i bezbojni sjaj za usne (ili karmin boje vaših usana). Ako želite da vizuelno povećate usne, prvo ih oivičite svijetlom olovkom za usne, a nakon toga nanesite karmin boje kože.

Sjenka za oči


Našminkane oči će, takođe, skrenuti pažnju sa brade. Za dnevnu varijantu preporučuje se neutralna sjenka koja će naglasiti oči bez obzira na njihovu boju. Za večernji look izaberite smoky eyes stil šminkanja te na trepavice obavezno nanesite dva sloja crne maskare.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info