8 načina da usporite i pronađete unutrašnji mir

0

Unutrašnji mir nešto je za čime veliki broj žena traga. U današnje vrijeme, čini se skoro nemogućim pronaći ga na lagan način. Ipak, određene stvari mogu vam pomoći da, prije svega. usporite te da zatim i pronađete unutrašnji mir koji je neophodan za sveukupno blagostanje svake osobe. Sledećih osam strategija mogu vam pomoći u tome.

 

Šetajte sami u prirodi, bosi, ako možete

Čak iako je to samo par minuta dnevno, ostavite telefon kod kuće i šetajte u prirodi. Stopala povežite sa zemljom (tako što ćete hodati bosi) i udahnite svježi vazduh. Ovo će zaista podmladiti vaš um.

 

Isključite tehnološke uređaje

Sve uređaje trebate isključiti najkasnije u deset sati uveče. Elektromagnetna polja mogu uticati na proizvodnju hormona melatonina, koji je odgovoran za spavanje. Isključite telefon, računar, TV i uživajte u laganom štivu.

 

Smanjite pritisak

Počnite priznavanjem koliko uradite, a ne šta niste uradili. Naravno, uvijek treba da se trudite i dajete sve od sebe, ali prevelika doza pritiska može biti opasna po zdravlje.

 

Zakažite vrijeme za sebe

Zvuči odlično, zar ne? Čak pet ili deset minuta vremena koje ćete odvojiti samo na sebe činiće vam dobro. Čitajte, šetajte, otiđite na masažu, gledajte omiljenu TV seriju…

 

Nemojte se bojati da odbijete društvena dešavanja

Ukoliko ste imali naporan dan ili sedmicu, zapitajte se sledeće: “Hoće li mi ovo društveno dešavanje prijati. Ili će me samo još više iscrpiti”? Vaši prijatelji će vas razumjeti.

 

Neka vaši e-mailovi budu kratki i provjeravajte ih dva puta dnevno

Ne dozvolite da vam elektronska pošta preuzme život. Provjeravajte je ujutro i poslije podne. Ljudi će razumjeti da ne možete odmah odgovoriti na njihove poruke. Još jedan savjet: neka vaše elektronske poruke budu što kraće i jasnije.

 

Neka vam osam sati sna bude prioritet

Spavanje je od vitalnog značaja za sve aspekte dobrog zdravlja. Dovoljna količina sna učiniće vaš dan podnošljivijim.

 

Uživajte u danu bez društvenih mreža

Društveni mediji lagano preuzimaju naše živote. Neka vam bude prioritet da bar jedan dan sedmično provedete bez posjećivanja nekih od njih. Uživajte u druženju sa prijateljima i porodicom. Ili pak čitajte knjigu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info