7 načina da provjerite da li ste stvoreni jedno za drugo

0

On ne voli masline, vi ne volite masline. On zna od riječi do riječi film “Žikina dinastija”, a i vi. Sudeći po ovome, stvoreni ste jedno za drugo. Ali, da li je stvarno tako? Donosimo sedam načina da testirate koliko se vaši stavovi, ponašanje i način života podudaraju sa partnerovim.

 

Inicijalni test kompatibilnosti

Ovaj zanimljivi test je najbolje probati na samom početku veze. Prekrstite noge, počešite se po ruci ili dohvatite čašu sa stola te pratite da li će partner da uradi isto. Ovaj test se zove „uzajamna sinhronizacija“ i pokazuje kako jedan partner nesvjesno imitira drugog, zbog “hemije” koja postoji među njima. Ako isto uradi i on, vaša veza bi mogla imati svijetlu budućnost.

 

“Gledanje u dlan”

Budućnost veze može da bude, bukvalno, u vašim rukama. Jedan od načina da utvrdite kompatibilnost je da izmjerite dužinu srednjeg prsta. Prislonite prst jedne ruke uz dlan druge. Ako prekriva ¾ dlana, to znači da imate duže prste i da ste kao osoba strpljivi i volite sve da radite polako, ali sigurno. Osobe sa kraćim prstima su obično nestrpljive i stvari rade brzo, bez mnogo razmišljanja. Partneri koji imaju različite dužine srednjeg prsta često ne mogu da pronađu „zajednički jezik“.

 

Brat i sestra

Koliko god zvučalo neobično, često se desi da ljudi pomisle da ste u rodbinskoj vezi. Naime, neki partneri poslije određenog vremena počinju ličiti jedno na drugo (ili ih bar tako drugi doživljavaju).  Ako je ovo slučaj i kod vas, budite srećni, jer su ovakve veze predodređene za uspjeh.

 

Polako, ali sigurno!

Pitate se da li je izgubio interesovanje za vas? Pozovite ga u popodnevnu šetnju. Ako hoda istom brzinom kao i vi, nemate razloga za brigu. Međutim, ako ne želi da uspori te ide ispred vas, zapitajte se da li su se njegova osjećanja promijenila. Nažalost, ovo je obično pokazatelj da jesu.

 

Kada dvoje postane kao jedno

Još jedan pokazatelj da će veza potrajati je kada oboje počnete upotrebljavati zamjenicu „mi“, umjesto „ja“ ili „on/ona“. Istraživanja pokazuju da parovi koji su mnogo toga proživjeli zajedno često, zajedničkim snagama, sa lakoćom rješavaju sve probleme i njihove veze se obično završavaju brakom.

 

“Koji je tvoj tip?”

Svaka žena ima tip muškarca koji je privlači. I ne, on nije visok, crn i zgodan. Istraživanja pokazuju da se prava ljubav rađa kada se kod dvije osobe “poklope” nivoi dopamina, serotonina, testosterona i estrogena. Takođe, ista istraživanja dijele vrstu ličnosti na četiri grupe i to: istraživači (kojima odgovara isti profil partnera), pretjerano ambiciozni (najviše vole jednako ambiciozne partnere), oni koji vode glavnu riječ (njima odgovaraju osobe koje su uvijek spremne na kompromis) i pregovarači (savršeno se slažu sa onima koji žele da budu glavni u svemu).

 

“Pročitajte ga!”

Da li je on materijal za dugu ili kratku vezu? Obratite pažnju na širinu njegovog lica. Muškarci sa širim licem su često dominantniji u odnosu na ženu i nisu za ozbiljnu vezu. Takođe, takvi muškarci su najčešće prilično agresivni pa žene ionako ne žele ništa ozbiljno s njima.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info