7 feng shui savjeta da od svog doma napravite mirnu luku

0

Vaš dom je mjesto u kojem se trebate osjećati mirno, opušteno i bezbrižno. Ipak, mnogobrojne stvari i aktivnosti mogu od njega napraviti i ne tako mirno mjesto. S druge strane, određene metode vam mogu pomoći da svoj dom učinite spokojnim i da se radujete svakom njegovom kutku. Prema feng shui vjerovanju, sledećih sedam tehnika mogu vam pomoći u tome.

 

Napravite red

Nered je “zaglavljena” energija u vašem domu. Ovo može biti i težak korak (pogotovo ako ste kratki s vremenom), ali uvođenje reda, samo po sebi, može biti revolucionaran čin. Primjera radi: stari računi koje gomilate unazad nekoliko godina, a koji vam nisu potrebni ili odjeća koju volite, ali je ne nosite. Riješite se pomenutih stvari (reciklirajte, donirajte) i obezbijedite protok pozitivne energije u vašem domu.

 

Olakšajte sve napore!

Koji kućni posao najmanje volite? Pronađite način da ga učinite zabavnim. Ukoliko je pranje suđa prava noćna mora, zašto ne biste slušali muziku dok obavljate taj posao? Čim olakšate napor, više ćete i prihvatati svoj životni prostor.

 

Pronađite dobar pogled

Ukoliko imate odličan pogled na prirodu ili mjesto u kojem živite, ostavite zavjese ili roletne razmaknutima kako biste taj divni pogled unijeli unutra. Ako nemate pogled, da li biste ga mogli stvoriti pomoću umjetničkog djela? Čak i apstraktno djelo, koje će vas navesti na razmišljanje, poslužiće u ove svrhe.

 

Prigušite svjetla noću

Jarko svjetlo, koliko god bilo osvježavajuće, može uticati na vaš prirodni ciklus spavanja. Ukoliko progresivno počnete da prigušujete svjetlost, stavljanjem akcenta na veću prigušenost kako veče odmiče, vaše tijelo će biti u mogućnosti da se lakše opusti.

 

Utičite na vaša čula

Istražite aromaterapijske pjenušave kupke, esencijalna ulja pa čak i obični tamjan kako biste vazduh ispunili “slojevima” čulne dobrote. Dodajte mekani, pleteni prekrivač na krevet. Nabavite blesave papuče! Kada ste zadnji put slušali ambijentalnu muziku?

 

Prečistite vazduh

Jedna ogromna količina nereda koju skoro svi ignorišemo: nakupljeni bijes, frustracije i povrijeđena osjećanja koja ostaju u našem domu. Samo zbog toga što ih ne izgovarate glasno ne znači da ih drugi ne osjećaju. Partneri i članovi porodice koji mirno mogu razgovarati o problemima sa kojima se susreću imaju daleko manje stresa u svom domu. Ukoliko živite sami, izrazite svoje emocije na listu papira, jer vam to može pomoći da se opustite. Redovno prečišćavajte vazduh od negativnih emocija, jer na taj način unosite smiraj u svoj dom.

 

Unesite prirodu u svoj dom

Priroda je krajnja nirvana opuštanja. I sami znate koliko se dobro osjećate kada se nalazite u prirodi pa zašto onda jedan mali djelić ne unijeti i u svoj dom? Biljke, kamenje, kristali – sve što vam odgovara i što će vam pomoći da se povežete sa prirodom.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info