Uradite sami: Postanite profesionalac u nanošenju umjetnih trepavica

0

Duge i guste trepavice preduslov su za predivan izgled očiju. Ali nažalost, nisu sve žene prirodno obdarene istima. Kozmetička industrija je riješila i ovaj problem. Na tržištu postoji prilično velik izbor umjetnih trepavica, zahvaljujući kojima će i vaše oči izgledati zanosno. Jedino što trebate naučiti jeste kako da ih pravilno stavite. Evo i kako.

 

Šta vam je potrebno?

  • umjetne trepavice
  • makaze
  • ljepilo za umjetne trepavice
  • pinceta
  • maskara

 

“Dva puta mjeri, jednom sijeci!”

Prvi i osnovni korak je da izmjerite dužinu trepavica. Uzmite umjetne trepavice i prislonite ih uz vaše, prirodne. Veoma je važno da budu iste dužine. Nikada ne koristite ajlajner prije nego što zalijepite umjetne trepavice. Njega ćete nanijeti na kraju. Ali, ako planirate da stavite sjenku, to učinite prije nanošenja trepavica.

 

Odsijecite višak trepavica

Ako vam se čini da su trepavice predugačke, slobodno odsijecite višak. Ne zaboravite da dužina trepavica ne smije biti ista u unutrašnjem i spoljašnjem dijelu oka.

 

Nanesite ljepilo na umjetne trepavice

Na donji dio umjetnih trepavica nanesite ljepilo za trepavice. Ako ste u mogućnosti, nabavite ono u crnoj boji. Kada se osuši biće crno i savršeno će se uklopiti sa ajlajnerom i maskarom.

 

Sačekajte da se ljepilo osuši

Prije nego nanesete umjetne trepavice, sačekajte desetak sekundi da se ljepilo prisuši. Ukoliko je ljepilo nedovoljno osušeno, trepavice nećete uspjeti pravilno nanijeti, jer će se pomijerati na koži. Pravilno nanošenje podrazumijeva da ih u jednom pokretu zalijepite duž gornje linije trepavica. Na taj način će imati duži “rok trajanja”.

 

Nanesite umjetne trepavice na kapke

Nakon što se ljepilo dovoljno osušilo, trepavice uhvatite pincetom ili prstima i zalijepite na kapak, što bliže liniji trepavica.

 

“Stopite” umjetne trepavice sa prirodnim

Lagano prstima, pritiskajte trepavice na kapak, počevši s unutrašnjim dijelom oka prema vanjskom. Vanjske krajeve pritisnite palcem i kažiprstom i držite tridesetak sekundi kako biste bili sigurni da su se dobro spojili.

 

Završni korak: Ajlajner i maskara

Kada ste sve korake pažljivo odradili, završite tako što ćete nanijeti ajlajner (ako želite) i maskaru (obavezno). Ajlajner će prikriti eventualne ostatke ljepila, a maskara će pomoći umjetnim trepavicama da se savršeno “stope” sa prirodnim.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info