Kako da očistite kupatilo za manje od 15 minuta

0

Jedno od najposjećenijih “mjesta” u svakom domu je kupatilo. I obično kad imate goste u kući, skoro pa će uvijek imati potrebu da ga posjete. Da ne biste previše razmišljali šta će neko reći o čistoći vašeg kupatila, redovno ga održavajte.

Ali, ako za to nemate dovoljno vremena, naučite kako da ga očistite za manje od petnaest minuta.

Kesa za smeće


Za početak uzmite plastičnu kesu za smeće i zakačite je na kvaku od vrata. Na ovaj način ćete najbrže skupiti smeće u nju.

Očistite wc šolju


Zatim, u wc šolju naspite razblaženu varikinu i wc četkom pređite unutar cijele šolje. Ostavite kiselinu da odstoji pet minuta pa pustite vodu.

Očistite kadu, lavabo i ogledalo


Dok varikina “odradi” svoje, vi pređite na čišćenje ostatka kupatila. U sprej bočicu naspite jednake dijelove vode i alkoholnog sirćeta. Na pamučnu krpu ili papirni ubrus nanesite dobijeno sredstvo te uklonite ostatke sapuna sa kade, iz lavaboa, očistite ogledalo, police i sve ostale zaprljane površine.

Riješite se smeća


Krpu ili ubrus natopljene mješavinom sirćeta i vode iskoristite i da skinete prašinu sa vodokotilića te očistite oko i iza wc šolje. Zatim ih bacite u vreću zakačenu na vratima. Ostatke varikine i razblaženog sirćeta prospite u šolju te povucite vodu. Krenite dalje!

Trik sa peškirom


Nemojte se brinuti ako su svi peškiri za tuširanje prljavi. Uzmite one manje, za umivanje pa ih zakačite na vješalicu. Gosti će ih ionako jednokratno upotrijebiti.

Završetak


Sada je vrijeme da očistite pod. Dobro istresite prostirke iz kupatila kako bi izgledale kao da su upravo usisane. Uzmite papirni ubrus, koji ste prethodno navlažili i pređite po ćoškovima kako biste pokupili svu nakupljenu prašinu. Sve odložite u kesu za smeće koju ćete izbacitiu kontejner. I to je to!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info