5 osobina koje su ženama privlačne kod muškaraca

0

Postoji razlog zbog kojeg vas određeni muškarci privlače više od drugih. Nekada to može biti čisto fizički, ali kada je riječ o odabiru životnog partnera, veoma mali broj žena se vodi fizičkim karakteristikama muškarca. U principu, tada postoje drugi “standardi”, a posebno se obraća pažnja na osobine. Sljedećih pet većini žena su najprivlačnije.

Prisutnost


Osobina koju ne posjeduju baš svi. O čemu se radi? Riječ je o sposobnosti i želji muškarca da sluša i čuje sve što kažete. On se neće nonšalantno okrenuti ili gledati utakmicu dok mu vi pričate o svojim strahovima, vizijama ili idejama. Jednostvano, uvijek je tu uz vas, kada vam je potreban – on je prisutan. Ovaj kvalitet je veoma privlačan velikom broju žena i, ako imate takvog muškarca pored sebe, prava ste srećnica.

Životni ciljevi


Muškarac koji ima životne ciljeve veoma je privlačan. On će se svakodnevno truditi na ostvarivanju istih, što je još privlačnije. Zašto? Zato što to automatski znači da on nije neki “slabić” (bez obzira što nema velik obim bicepsa) i da se ne boji tražiti kako bi nešto dobio. Njegova snaga ne mora se ogledati u njegovom fizičkom izgledu već u njegovoj posvećenosti i želji da u životu ostvari ono što je zacrtao.

Pravac


Direktno je vezan uz životne ciljeve. Muškarac koji ima jasno zacrtane životne ciljeve najčešće zna i kojim pravcem krenuti ka njihovom ostvarivanju. Jasan životni pravac je ono zbog čega se žene često osjećaju sigurnima. Kada žena shvati da muškarac ima jasan životni pravac ona se može opustiti u njegovom društvu. Ona mu ne mora objašnjavati “šta” i “kako”, jer on to već zna.

Iskrenost i povjerenje

muskarac
Iskrenost i povjerenje veoma su važni u svakoj vezi. Da biste nekome bezuslovno vjerovali, on to povjerenje mora i zaslužiti. Upravo to je ono što muškarca čini privlačnim. Kada mu možete vjerovati, onda znate i da je on iskren. Srećom, žene se mogu pohvaliti snažnom intuicijom koja im može pomoći da u startu shvate da li je muškarac iskren ili ne. Jednom kada nađete takvog muškarca, čuvajte ga.

Humor


Smisao za humor često je na vrhu “liste” prioriteta svake žene, kada je u pitanju odabir muškarca. Zašto? Zato što niko ne želi da provede život (sate, dane, mjesece ili godine) u vezi sa nekim ko je nezanimljiv i dosadan. Dobar humor će popraviti svačije raspoloženje, a posebno vaše, ukoliko ste imali loš dan. U moru obaveza koje žene svakodnevno obavljaju, muškarac sa smislom za humor može biti upravo ono što im je potrebno da se osjećaju bolje.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info