9 načina da prepoznate pravog džentlmena

0

Moderno odijelo i skupocijeni sat ne čine “pravog” muškarca. Muškarac koji se ponaša u skladu sa moralnim načelima, poštuje bonton te pored kojeg se svaka žena osjeća posebno pravi je džentlmen. Donosimo devet stvari kako da razlikujete pravog džentlmena od “običnog” muškarca.

 

Poštuju druge

Pravi muškarac mora poštovati sve, bez obzira da li se radilo o njegovim prijateljima, nadređenim na poslu ili možda ženi koja mu se dopada. On nipošto ne treba da poštuje nekoga samo ako je to način da dobije nešto što želi.

 

U potpunosti podržavaju partnera

Bez obzira na snove i ciljeve koje njegova partnerka ima, džentlmen treba da je u potpunosti podrži. Naravno, ovo nije slučaj ukoliko su njeni snovi “suludi” i bez imalo mogućnosti da se ostvare.

 

Iskreni su

Kada je ljubav u pitanju, džentlmen se neće igrati sa tuđim osjećanjima. Takođe, stvari koje su se desile prije njih, neće ga pretjerano zanimati. U ljubavi je iskren, otvoren i siguran u sebe. Pa ko ne bi želio ovakvog muškarca pored sebe?

 

Na njih se možete osloniti u svakom trenutku

Ljubavne veze nisu uvijek “med i mlijeko”. Dođu dani kada vam nije ni do čega, bez obzira koliko voljeli jedno drugo. Pravi muškarac ne bježi kada “zagusti”, već se bori za vas i vašu ljubav.

 

Ljubazni su prema svima

Ljubaznost, isto kao i poštovanje, ne treba da predstavlja oružje za postizanje sopstvenih ciljeva. Džentlmen će biti ljubazan prema svima, bez obzira da li od toga imao neku korist ili ne.

 

Znaju za kompromis

Džentlmen zna da je ključ dobre veze, pored komunikacije, i pravljenje kompromisa. Bez obzira na vlastite želje i potrebe, on će uvijek uzeti u obzir i partnerove. On shvata da je za kvalitetnu vezu potrebno dvoje te da se svijet ne vrti samo oko nje ili njega.

 

Uvijek su spremni da pomognu

Pravi muškarac će bez pogovora pomoći svakome kome je pomoć neophodna.  Naravno, njihova životna misija se ne sastoji samo da bi pomagali drugima, ali u tome se ističu u odnosu na druge.

 

Porodica im je na prvom mjestu

Bez obzira koliko god da ima prijatelja, a i obaveza, njegova porodica će uvijek biti na prvom mjestu. On neće ostaviti bolesnu suprugu kod kuće da bi otišao na utakmicu sa prijateljima. I bez obzira što mu vaši roditelji nisu baš najzanimljiviji na svijetu, ipak će, zbog vas, provesti praznik sa njima. Njemu je porodica sve na svijetu.

 

Njegova djela govore više od riječi

Neko je nekada rekao da je džentlmen muškarac koji tuđe potrebe stavlja ispred svojih. I to je to, kratko – jasno!

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info