Proizvodi za njegu kose koje svaka žena treba imati

0

Na tržištu ih se može naći tako mnogo i svaki od njih obećava da ćete imati najljepšu, najzdraviju i najbolju kosu ikada. Ipak, kada se sve sabere i oduzme, zapravo su vam potrebni samo sljedeći proizvodi za njegu kose.

Šampon


Bez obzira na teksturu i tip kose, potrebno je da obezbijedite savršenu bazu koja će pomoći da iz proizvoda za stajling “izvučete” najbolje. Za gustu, suhu kosu koristite šampon koji održava hidrataciju, a kada je riječ o rjeđoj kosi, koristite šampon i regenerator koji imaju blaža dejstva. jer će oni nahraniti kosu, a neće učiniti da ona izgleda mlitavo.

Krema za stajling


One su gel današnjice – odgovaraju svim teksturama kose te je ne isušuju već joj daju neophodnu hidrataciju. Pored toga, one pomažu i da kosa ne izgleda naelektrisano pa je najbolje nanositi ih prilikom feniranja.

Fleksibilni lak za kosu


Svakoj ženi je, u njenom arsenalu proizvoda za kosu, definitivno potreban fleksibilni lak srednje jačine. On se može koristiti i kao toplotni “izolator” prije korištenja pegle za kosu ili uvijača. Lako se nanosi i može pomoći da se ukroti neposlušna kosa.

Sprej za teksturu


Ovo su noviji proizvodi na tržištu, a bilo bi dobro da investirate u njih. Kategorija obuhvata: suhi šampon, suhi regenerator i sprej za teksturu kose. Odlični su za eliminisanje prljavštine i masti iz kose (koja se često zna pojaviti odmah drugi dan nakon pranja). Pored toga, oni mogu stvoriti i izgled bujnije kose, u zavisnosti od načina na koje ih koristite.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info