7 genijalnih trikova za najbolje našminkane usne ikad

0

Novi sloj karmina odmah će osvježiti vaš izgled, pomoći vam da izgledate samouvjerenije pa čak i transformisati vaš izgled od stidljive do pomalo zagonetne žene i sve to u roku od par sekundi. Ali, da li iskorištavate sve potencijale omiljenog karmina?

  • Nanesite karmin, a onda i olovku. Nakon što naneste karmin, lako vam je vidjeti na koji dio je potrebno nanijeti olovku. Ona će cjelokupnom dojmu dati notu elegancije. Pored toga, olovka “blijedi” istim tempom kao i karmin pa neće doći do stvaranja “kruga” oko usana.
  • Olovku koristite da definišete prirodni oblik usana. Nikada nemojte formirati “svoju” liniju usana. Zapamtite, cilj je prirodni izgled: želite da poboljšate izgled usana, a ne da stvarate nove.
  • Ublažite linije. Nakon nanošenja olovke, pređite preko nje prstom kako “izvučene” linije ne bi bile previše oštre.
  • Cjelodnevno trajanje. Kako bi vam karmin trajao tokom cijelog dana, nanesite ga, posušite pomoću maramice (maramicu staviti između usana i pritisnuti usnama) te nanesite tanak sloj pudera u prahu. Nakon toga, ponovo nanesite karmin.

  • Trik s prstom. Nakon nanošenja karmina, iskoristite “trik s prstom” kako karmin ne bi dospio na zube. Prst stavite u usta i zatvorite usne oko njega. Dok su usne zatvorene, prst izvucite napolje. Količina karmina koja bi inače završila na vašim zubima sada je na prstu.
  • Izaberite metodu koja vam najbolje odgovara. Način na koji nanosite karmin zapravo i nije bitan i ne dopustite da vas to zbunjuje. Neke žene karmin prvo nanose na sredinu usana pa onda kreću ka uglovima, dok druge opet prvo karmin nanose na uglove, a treće pak idu od jednog do drugog ugla, četvrte… Način nanošenja lični je izbor, a ono što se zaista računa je krajnji izgled.
  • Vodite računa šta želite postići. Tamnije, mat nijanse učiniće usne tanjima dok svjetlije, sjajnije nijanse pomažu usnama da izgledaju punije.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info