6 savjeta da pronađete savršen grudnjak

0

Da li znate da pronađete odgovarajući grudnjak koji vam savršeno pristaje? Ili možda imate problem sa neugodnom žicom, premalenim korpicama ili bretalama koje stalno spadaju? U svakom slučaju, kakav god odgovor da je, svaka žena bi trebala, prilikom kupovine novog grudnjaka, da sebi postavi sljedećih šest pitanja.

Da li žica iz grudnjaka savršeno “pripija” uz tijelo?


Ako je odgovor pozitivan, onda ste našli savršenu veličinu za sebe. Ili, primjera radi, ako dignete obje ruke iznad glave, a grudnjak ostane na mjestu, takođe ste izabrali odgovarajuću veličinu. Međutim, ako je žica udaljena od grudi i, kako god da se okrenete, grudnjak se pomijera, onda su vjerovatno korpice premalene i vrijeme je da potražite novi.

Da li se grudi “prelivaju” van grudnjaka?


U ovom slučaju biste trebali kupiti za broj veći grudnjak. Korpice moraju biti dovoljno velike da obuhvate grudi bez da se “prelivaju” na bilo koju stranu.

Da li grudnjak bez bretela spada prema dole?


Ako imate ovakav problem, probajte grudnjak koji je uži preko leđa. Takođe, tražite odjeću koja u sebi ima improvizovani grudnjak, koji će grudi dodatno držati na mjestu.

Da li bretele spadaju ili se “urezuju” u ramena?


Ako konstantno morate povlačiti bretele na njihovo mjesto, onda trebate kupiti grudnjak sa kraćim bretelama. Ako ostavljaju crvene tragove na koži i stvaraju neugodni osjećaj žuljanja, onda razmislite o promjeni grudnjaka. Izaberite onaj sa manjim korpicama, ali sa bretelama koje se mogu podešavati.

Da li se dio grudnjaka na leđima diže prema gore?


Ako se grudnjak na leđima podiže prema gore, a korpice padaju prema dole, najvjerovatnije je riječ o prevelikoj veličini grudnjaka.

Da li su korpice grudnjaka poluprazne?


U ovom slučaju grudnjak je vjerovatno prevelik. Kupite onaj sa manjim korpicama, koji ima umetke, jer će tako grudi izgledati veće i zategnutije.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info