9 pitanja koja će svaku udatu ženu izbaciti iz takta

0

Zar je toliko teško da svako živi svoj život? Zašto pojedinci imaju potrebu da “zabadaju nos” u tuđe stvari? Brak je super stvar. Imate nekoga s kim ćete dijeliti i dobro i zlo, piti kafu, a i otići na odmor. I dok vi uživate, ti isti pojedinci svojim nepromišljenim komentarima i pitanjima često naruše vaš mir. Koja su to pitanja, a i komentari koji svaku udatu ženu mogu izbaciti iz takta?

“Kada ćete napokon postati roditelji?”


Tek što ste odmorili od višemjesečnog pripremanja svadbe, a i samog vjenčanja, gdje god da krenete, dočeka vas pitanje: “A kada planirate da dobijete bebu?” Ako kojim slučajem već imate dijete, onda će vas pitati: “Pa zaboga, šta čekate, kada ćete svom djetetu podariti sestricu ili brata?” I tako u nedogled. Svi bi oni najsrećniji bili kada bi oko sebe imali “čopor” djece kao što je vaša čukunbaba nekada imala. Ili ipak ne?

“Kako ti je?”


“Paaaa, kako da ti kažem… To ti je, znaš, kao da ploviš beskrajnim okeanom, pod nebom punim zvijezda, pjesma slavuja te prati gdje god da ideš, a jato delfina ti pokazuje put.”

“Promijenila si se!”

“To što imam prsten više, upošte ne znači da sam se promijenila. Ista sam kao i prije vjenčanja. Mislim, o čemu ti to?”

“Kada ćete kupiti stan (ili možda još bolje, kuću)?”


“Hoćeš nam ti dati novac da ga kupimo, a i opremimo po poslednjoj modi? Ako hoćeš, onda sutra kupujemo oglase.”

“Kako se slažeš sa svekrom i svekrvom?”


Budite iskreni jedino ako je pitanje upućeno od strane najbolje drugarice, sestre, brata ili roditelja. A za sve ostale, ako je potrebno, malo i slažite. Recite da su divni, puni razumijevanja i pažnje te da se nimalo ne miješaju u vaš brak. Uostalom i ako nije tako, to je vaša stvar i ne treba se ticati nikoga osim vas dvoje.

“Da li nekada dosadite jedno drugom?”


Odgovor na ovo pitanje je uvijek NE. Ali naravno i sami znate da se ponekad itekako zasitite jedno drugog. Budite spokojni, jer nema razloga za brigu. Ionako to sve ide u “rok službe”.

“Ja se nikada ne bih udala!”


“Neka svako živi život onako kako želi. Eto, ni ja ne bih voljela da sam sama sada kao ti.”

“Ti ne razumiješ! Ti si udata!”


“Da, u pravu si. Ja nikada nisam bila sama, niti sam išla na ljubavni sastanak. To je očigledno. A onaj frajer tamo, onaj što nosi moju burmu… Pa, on je jednostavno pao s neba baš pred moje noge i eto, sada smo muž i žena.”

“Da li je on tvoj najbolji prijatelj?”


“Naravno da jeste. On je moje sve na svijetu.”

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info