4 stvari koje žene pune samopouzdanja rade drugačije

0

Svi poznajemo bar jednu takvu ženu – onu koja ulazi u prostoriju sa dozom gracioznosti. Ona ne mora uvijek biti najvitkija, najljepša ili najuglednija. Ona nije arogantna. Jednostavno, želite biti u njenom društvu. Ona je puna samopouzdanja, a sljedeće četiri stvari radi drugačije od žena kojima samopouzdanje manjka.

Ona živi svoj cilj


Vaš cilj je da budete autentični vi. Ni manje, ni više. Kada prihvatite svoje strahove, nervozu i hirove, odjednom ove osobine postaju nešto čega ne treba da se sramite. Osjećate se nesigurno zbog svog tijela? Tako se osjećaju i milioni drugih žena!

Prihvatite sebe onakvima kakvi zaista jeste i pomozite drugima da prihvate sebe. Sramite se, jer nemate fakultetsku diplomu? Zaboravite na nju i radite ono od čega ćete se osjećati kao genije! Kada živite svoj cilj, jednostavno ste nezaustavljivi.

Ona praktikuje njen jedinstveni ritual


Neki od najvećih mislilaca, umjetnika, izvođača i govornika današnjice imaju rituale koje obavljaju prije javnih nastupa. Iako se radi o praktikovanju istog, bitno je i ono što osjećate prilikom njegovog upražnjavanja. Primjera radi, ukoliko želite da imate samopouzdanja prije izlaska, može vam pomoći hodanje u štiklama po kući.

Ukoliko želite da se osjećate smireno, fokusirajte se na disanje. Svi imamo ritule koji nas smiruju, drže nas u “igri” ili pripremaju naš način razmišljanja na konkretne akcije. Upoznajte sebe i saznajte šta vam je potrebno da se osjećate dobro.

Ona provodi određeno vrijeme sama i uživa u tome


Vrijeme koje odvojite samo za sebe prilično je bitna stavka kada je riječ o povećanju samopouzdanja. I, da se razumijemo, to vrijeme trebate posvetiti ugađanju sebi, a ne provoditi ga razmišljajući o svakodnevnim problemima. Pjenušava kupka, čitanje knjige, joga – što god vas opušta i ispunjava!

Ona skoro ništa ne shvata lično


Da li poznajete neku samouvjerenu ženu koja sve shvata lično? Žene sa istinskom dozom samopoudanja znaju da doživljeni nalet ega od strane sagovornika zapravo oslikava njega, a ne nju. Kada ste u stanju da čujete kritike i da ih ne doživljavate lično, vaše reakcije se mijenjaju.

U stanju ste da saosjećate sa drugima, bez obzira kako su vas oni tretirali. To samo pokazuje da vi znate ko ste i šta ste i da ne postoji neko ko bi vas mogao ubijediti u suprotno.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info