4 pravila nanošenja pudera u prahu

0

Svaka žena bi u svojoj torbici trebala imati puder u prahu. Ovaj čarobni preparat će učvrstiti prethodno naneseni korektor na licu, ukloniti suvišnu masnoću te dati koži predivni, prirodni izgled. Saznajte koja su to četiri pravila nanošenja pudera u prahu.

Uvijek ga uskladite sa bojom lica


Bez obzira da li planirate izlaganje jačoj svijetlosti ili možda fotografisanje, puder na vašem licu bi uvijek trebao biti usklađen sa bojom kože. Budite oprezne, jer se boja pudera može promijeniti ako dugo stoji na koži. Izbjegavajte upotrebu tamnih nijansi, jer one, ukoliko ste izloženi jakoj svjetlosti, oksidiraju i postaju još tamnije.

Izbjegavajte vanjske ivice lica


Puder prvo nanesite na sredinu lica i to: na T-zonu, vanjske uglove nosa, na bradu i obraze. Izbjegavajte nanošenje pudera na vanjske ivice lica, jer i dalje želite da pokažete prirodni sjaj kože. Umjesto njega možete nanijeti hajlajter, jer on pomaže da vam lice izgleda što prirodnije.

Pojačajte korektor sa puderom u prahu


Uvijek preko korektora nanesite puder u prahu koji će ga zaštiti i omogućiti da traje duže. Potrudite se da uvijek koristite ovaj puder, nipošto onaj u kamenu, jer vam neće napraviti vidljive prelaze na licu.

Napravite završni “prirodni izgled”


Puder ne bi trebao da izgleda suho na vašem licu. Da biste ga “stopili” s kožom, navlažite spužvicu i lagano potapkajte po licu. Na ovaj način ćete ukloniti višak pudera i stvoriti svilenkasti prirodni izgled.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info