Frizure: Jedna dužina na šest različitih načina

0

Paž frizure su moderne već duži niz godina. Međutim, danas su one doživjele transformaciju u lob frizuru, odnosno dužu verzija paža. Jedina razlika između ova dva stila je u tome što je kod paž frizure kosa iznad ramena, a kod loba, malo ispod. Ovaj stil je veoma jednostavan za održavanje i lako možete napraviti različite frizure. Evo i kako.

 

Ravna, sjajna kosa

Ovo je možda i najjednostavniji način da napravite efektnu frizuru. Jednostavno kosu isfenirajte te pređite peglom za kosu. Šiške prebacite u stranu i frizura za romantičnu večeru u dvoje je spremna.

 

“Neuredna” punđa

Kosu podignite u nisku punđu, ali ostavite par pramenova da slobodno padaju. Oči našminkajte u smoky eyes stilu, a na usne nanesite blijedo ružičasti sjaj.

 

Valoviti lob

Slatke kovrdže podići će volumen kose baš onoliko koliko je potrebno. Ova frizura ide uz sve odjevne kombinacije i uvijek ćete izgledati moderno.

 

Šiške u stranu

Ako ste u žurbi da na vrijeme stignete na posao, ova frizura je idealna za vas. Jednostavno kosu pokupite u rep, a šiške prebacite u stranu.

 

Sexy šiške za sofisticirani izgled

Za sofisticirani izgled šiške prebacite preko čela. Kosu ukovrdžajte viklerima ili figarom i dobićete frizuru za kojom će se svi okretati.

 

Glamurozne kovrdže

Ovaj stil će učiniti da izgledate kao prava holivudska diva. Gornji dio kose začešljate u stranu, a sa strane napravite mekane uvojke. Takođe, ova frizura će omekšati crte lica i vratiti mu svježinu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info