Najveće greške prilikom farbanja kose kod kuće

0

Pokušali ste da pređete iz crne boje u plavu, a dobili ste neku groznu sivu? Vaši pramenovi izgledaju kao da se neko igrao sa vašom kosom? Iako je skupo da idete redovno kod frizera, možda biste ipak trebali kada su u pitanju velike “promjene” na vašoj glavi.

Ali do tada, saznajte pet najvećih grešaka prilikom farbanja kose kod kuće i kako da ih popravite.

Ombre efekat


Ne pokušavajte sami da napravite ombre efekat ako vam je kosa tamna. Rijetko kada se desi da prelaz bude jednak na cijeloj kosi ma koliko se vi trudili. Obratite se frizeru koji će vam napraviti savršen ombre. Ako ste već pokušali sami i nije uspjelo, prefarbajte kosu ponovo u svoju boju.

Prekrivanje sijedih


Ne pokušavajte da sami prefarbate sijede, jer ćete najvjerovatnije uništiti kosu. Da biste popravili grešku, izaberite boju koja u sebi ima nijansu zlatne. Ona će sijedoj kosi dati prirodan izgled, a vama razlog da sljedeći put odete kod frizera.

Izvlačenje pramenova


Kada sami izvlačite pramenove, često se desi da vam ispadnu potpuno žuti. Pomiješajte pepeljastu boju sa prelivom za kosu i premažite pramenove. Preliv za kosu ne sadrži hidrogen tako da će uticati samo na pramenove, a ne i na ostatak kose.

Prelazak iz tamne boje u plavu


Ofarbali ste se u tamno i sad odjednom želite da pređete u plavo? Nije baš najpametnija ideja. Svijetla farba neće uraditi ništa osim što će vam posvijetliti izrast, a ostatak kose će ostati isti. Ako i dalje želite da budete plavi, zakažite tretman kod frizera koji će skidačem boje riješiti problem te vas pravilno ofarbati u željenu boju.

Farbanje u crveno


Ni slučajno ne pokušavajte da sijedu kosu ofarbate u crvenu. Vjerujte, izgledaćete kao klaun. Međutim, ako ste već pogriješili, nabavite tamnosmeđi preliv, stavite na kosu i ostavite pet minuta. Nakon ovoga kosa će vam izgledati mnogo prirodnije.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info