4 aktivnosti koje vam mogu pomoći da prebrodite bolni raskid

0

Vjerovatno su se svi nekada našli u takvoj situaciji: više jednostavno nije išlo i svako je krenuo svojim putem. Stručnjaci smatraju da je potrebno i do tri godine kako bi se prebrodio ljubavni brodolom, a na tom putu vam mogu pomoći i određene tehnike. Donosimo četiri koje se najviše preporučuju.

 

Putujte

Ne, to ne mora biti odlazak na drugi kontinent ili neka egzotična destinacija već podneblje koje vas neće podsjećati na zajedničke trenutke. Bilo bi dobro da sami negdje odete, gdje ne poznajete previše ljudi, a gdje vas ulice neće podsjećati na bivšeg. Da li je to prijateljica u Zagrebu, kuma u Novom Sadu ili rođaka u Beogradu – samo otiđite i istražujte. “Tumarajte” sami novim ulicama i trgovima, jer će vam novo okruženje pomoći da ne razmišljate o onome što se desilo.

 

Pišite

Ako je “pero jače od mača”, korisite ga da izrazite sve svoje emocije. Pisanje vam dozvoljava da nađete glas koji inače ne koristite. Pisanje o događaju kao što je raskid bez bilo kakvog oblika oklijevanja pomoći će vam da izrazite sve svoje misli do one mjere kada više nemate šta reći, odnosno napisati. Jednom kada stignete do te tačke, shvatićete da bol konačno zacjeljuje i da možete prihvatiti ono što se desilo.

 

Hodajte

Ako je putovanje nešto za šta još uvijek niste spremni, hodanje ili planinarenje negdje u blizini mogu vam dati osjećaj ispunjenosti. Hodanje djeluje skoro terapeutski, jer tijelu dopuštate da “vježba” i da uživa u prizorima oko vas. Kada je riječ o hodanju, najbolje je da to radite u prirodi, u parku ili, po mogućnosti, u šumi, jer će vam vazduh koji budete udisali odmah “razbistriti” misli.

 

Meditirajte

Osim već navedenih, meditacija je vjerovatno i najsnažnija aktivnost koja vam može pomoći da prebrodite bolni raskid. Ona vas drži u sadašnjosti i produbljuje vezu sa vama samima. Pomaže vam da na veoma smiren način prihvatite svoje trenutno egzistiranje, u vremenu i prostoru. Tokom vremena, kada istinski prihvatite svoju povrijeđenu stranu, bez obzira na raskid ili ne, zacjeljenje povrijeđenog srca biće završeno.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info