Kako da izgledate mlađe: Dermatolozi otkrivaju 7 trikova

0

Neke žene su, jednostavno, blagoslovene mladalačkim izgledom i na njima nećete vidjeti znakove starenja. S druge strane, kod većine žena oni su i prilično izraženi. Ali, i tu postoji rješenje. Donosimo sedam savjeta vrhunskih svjetskih dermatologa koji vam mogu pomoći da izgledate mlađe.

Spavajte na leđima

Spavanje na boku ili stomaku stvara brazde na jednoj strani lica. Kako biste smanjili pojavu bora na jednostavan način, spavajte na leđima. Možda ćete hrkati, ali ćete izgledati mladalačkije.

 

Ne pretjerujte u teretani

Sat vremena na traci za trčanje pomoći će vam da budete zdraviji, ali vam neće pomoći da izgledate mlađe. Mršavije žene i žene koje su atletski građene, nakon četrdesete godine, i maju tendenciju da izgledaju starije od žena koje “nisu u formi”, jer imaju manje masti ispod kože.

 

Zaštita od sunca tokom vožnje

Veliki broj žena sočava se sa oštećenjima kože na lijevoj strani lica izazvanih nepovoljnim sunčevim djelovanjem i to tokom vožnje. Kako biste to izbjegli, uvijek nanosite kremu za sunčanje.

 

Ne mijenjate često proizvode za njegu kože

Ne odustajte prebrzo od proizvoda za njegu kože. Naime, ćelijama kože je potreban najmanje 21 dan kako bi se obnovile. Dakle, ukoliko koristite novu anti-age kremu, nanosite je najmanje četiri sedmice prije nego se odlučite za novu.

 

Krema za sunčanje. Uvijek i svuda

Koristite kremu sa zaštitnim faktorom koja sadrži cink i titanijum dioksid. Kada izlazite napolje tokom sunčanog dana, obavezno nosite sunčane naočale kako ne biste škiljili (time izbjegavate stvaranje bora oko očiju).

 

Korisite proizvode koje možete kupiti u apoteci

Anti-age proizvodi koji se mogu kupiti u apotekama (Galenika, Olay, Neutrogena) imaju iste aktivne sastojke i mogu biti jednako efikasne kao i “dizajnerski” proizvodi koji koštaju četiri do deset puta više.

 

Umirite lice

Ukoliko se stalno mrštite ili imate “ljutit” izraz lica, između očiju će doći do stvaranja žlijeba oko kojeg će se formirati sitne bore. Jedini lijek za njih je hirurški zahvat, ali ni tada niko ne garantuje da će sve proći u redu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info