5 navika koje će vas brzo dovesti u formu

0

Da li vam se čini da, iako se pravilno hranite i redovno vježbate, još uvijek ste daleko od postizanja željenih rezultata? Ne brinite, to je uobičajen problem. Nažalost ne postoji magični štapić pomoću kojeg bi odmah izgubili višak kilograma i vratili se u formu. Ali postoji sledećih pet navika, koje će vas, ako budete uporni, dovesti ravno do cilja

 

Ne plašite se da pomjerite sopstvene granice

Ključ za postizanje najboljih rezultata je u intenzitetu treninga. Izvođenjem brzih, na određene dijelove tijela fokusiranih vježbi snage, za kratko vrijeme postićete veliki rezultat. Ako vam je cilj što brže postizanje rezultata, na kraju svakog treninga biste trebali biti okupani znojem i potpuno izmoreni. Inače ga niste odradili kako treba.

 

Fokusirajte se na trening cijelog tijela

Angažujte cijelo tijelo vježbama kao što su skokovi, čučnjevi, sklekovi i propadanja kako biste što prije dobili željene rezultate. Vježbe koje treniraju samo ciljane grupe mišića (one za bicepse ili,primjera radi, za listove) sporo dovode do krajnjeg cilja. Vježbe koje uključuju cijelo tijelo mnogo su efikasnije i pomoći će vam u svakodnevnom životu.

 

Trening snage

Ako ste se, još kao dijete, bavili sportom, onda se sigurno sjećate da su ti treninzi bili puni vježbi eksplozivnosti i snage. Ti treninzi su se najčešće sastojali od skokova u dalj ili iz mjesta, sprintova i mnogih drugih. Uz pomoć ovih vježbi vratićete se u formu jako brzo, ali ćete i izgubiti višak kilograma (ako ih imate, naravno).

 

Postavite sebi jasne ciljeve

Čak iako je vaš osnovni cilj da izgubite višak kilograma, možda bi bilo bolje da postavite još neki. Na taj način ćete imati još više motiva da se brže vratite u formu. Zacrtajte sebi da uradite 100 trbušnjaka u seriji, stabilan stoj na rukama ili da savladate pozu iz joge. Zajednička stvar svim vašim ciljevima je ta što će vas odvesti ravno to glavnog – postizanje zavidne forme.

 

Prestanite tražiti izgovore

Prva navika koju trebate da usvojite je da prestanete tražiti izgovore. Sigurno nećete nailaziti na idealne uslove za trening. Možda će vam se promijeniti instruktor aerobika ili ćete sporo savladavati korake iz zumbe. Međutim, ako čvrsto odlučite i sve podredite tome, ne postoji ništa što bi vas moglo spriječiti da dođete do cilja.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info