5 fantastičnih načina da našminkate oči

0

Biserno ružičasta, svijetlo plava, tamno zelena pa čak i žuta nijansa neophodne su za stvaranje fantastičnog pogleda. Donosimo pet (ne)običnih kombinacija boja za šminkanje očiju, a koje odgovaraju apsolutno svim sezonama.

Prirodni izgled


Počnite tako što ćete na kapke nanijeti svijetlo smeđu sjenku, a duž nabora boju koja je za nijansu jača od prirodne boje vaše kože. Na vanjski dio kapka, kao i nabora, nanesite najtamniju boju iz ove kombinacije – tamno smeđu. Stavite maskaru i vaš prirodni look je gotov.

Plavo nebo


Na kapke, tapkajući, nanesite nebesko plavu boju. Na vanjski dio oka nanesite oker nijansu, a na unutrašnji dio biserno plavu. Dio ispod obrva, kao i nabor iznad kapka, pređite svjetlucavo-braon nijansom. Još maskara i spremni ste za izlazak.

Romantična lavanda


Na kapak nanesite boju lavande. Zatim na nabor stavite svijetlo-smeđu sjenku, a ispod donjih trepavica tirkizno plavu. U unutrašnji dio oka kao i ispod obrva nanesite blijedo srebrnu boju. Nanesite maskaru i spremni ste za romantični izlazak.

Smoky eye


Metalik srebrnu nijansu nanesite preko kapka i u unutrašnji dio oka. Crnu boju nanesite na spoljašni dio oka (na kapak i ispod donjih trepavica). Nabor iznad kapaka pređite prvo tamno ružičastom, a potom i bojom pijeska. Nanesite maskaru i vaš look za večernji izlazak je gotov.

Morska sirena


Na kapak, kao i na donji dio oka, ispod trepavica, nanesite svjetlucavu tirkizno plavu boju. Na nabor iznad kapka nanesite smeđu, a odmah zatim i tamno smeđu. U unutrašnji dio oka stavite limun žutu. Nanesite maskaru i spremni ste za provod.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info