10 trikova šminkanja koje svaka žena treba da zna

0

Šminku svi koristimo (bar jedno vrijeme dana), ali da li vaša tehnika donosi i najbolje rezultate? Donosimo deset jednostavnih savjeta koje trebate znati, a koji vam mogu pomoći da izgledate još bolje i privlačnije.

Korektor


Korektor nikada ne nanosite na kapke kao bazu, jer on može uzrokovati stvaranje “nabora” kada nanesete šminku.

Tečni puder


Ukoliko želite da prekrijete sve nepravilnosti, tečni puder nanosite prstima.

Puder u prahu


Uvijek ga prvo nanosite na mjesta koja se najviše “sjaje”, što je najčešće T-zona, a na ostatak lica ga nanosite u veoma malim količinama.

Bronzer


Kako biste izjednačile ten, bronzer trebate nanositi na vrat, lice i grudi. Odmaknite se korak do dva od ogledala kako biste se uvjerile da je ten izjednačen.

Rumenilo


Kod nanošenja rumenila, prvo se nasmijte. Nanesite ga na najistaknutiji dio obraza te ga izjednačite sve do uha, a zatim ka vilici.

Obrve


Olovku za obrve uvijek nanosite na gornji dio obrva, jer ćete na taj način stvoriti iluziju “zategnutog” lica.

Karmin


Karmin ne bi trebalo da bude previše definisan (izražen) na Kupidonovom luku (vrhu usana) te, takođe, ne bi trebalo da prelazi vanjske linije usana. Kako biste to uspjele, potrebno je da ga prilikom nanošenja “pritisnete” ka dole.

Sjenka


Uvijek počinjite nenošenjem bazne sjenke bez sjaja, koja se slaže sa najsvjetlijim tonom vašeg lica, te je nanosite preko cijelog kapka, sve do obrva. To će vam pomoći da, kada nanosite tamnije sjenke, ne dođe do stvaranja “nabora” i da se sjenka pravilno izjednači.

Ajlajner


Prilikom nanošenja, umjesto da gledate ravno u ogledalo, približite mu se što više možete, glavu podignite ka gore, a bradu približite ogledalu. Nanosite ga od unutrašnjeg ka vanjskom uglu oka.

Maskara


Prilikom nanošenja maskare, brzi pokreti mogu uticati na otpadanje trepavica. Kako biste to izbjegle, maskaru postavite na korijen trepavica i krećite se cik-cak pokretima ka gore.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info