10 trikova šminkanja koje svaka žena treba da zna

0

Šminku svi koristimo (bar jedno vrijeme dana), ali da li vaša tehnika donosi i najbolje rezultate? Donosimo deset jednostavnih savjeta koje trebate znati, a koji vam mogu pomoći da izgledate još bolje i privlačnije.

 

Korektor nikada ne nanosite na kapke kao bazu, jer on može uzrokovati stvaranje “nabora” kada nanesete šminku.

 

Ukoliko želite da prekrijete sve nepravilnosti, tečni puder nanosite prstima.

 

Uvijek ga prvo nanosite na mjesta koja se najviše “sjaje”, što je najčešće T-zona, a na ostatak lica ga nanosite u veoma malim količinama.

 

Kako biste izjednačili ten, bronzer trebate nanositi na vrat, lice i grudi. Odmaknite se korak do dva od ogledala kako biste se uvjerili da je ten izjednačen.

 

Kod nanošenja rumenila, prvo se nasmijte. Nanesite ga na najistaknutiji dio obraza te ga izjednačite sve do uha, a zatim ka vilici.

 

Olovku za obrve uvijek nanosite na gornji dio obrva, jer ćete na taj način stvoriti iluziju “zategnutog” lica.

 

Karmin ne bi trebao biti previše definisan (izražen) na Kupidonovom luku (vrhu usana) te bi trebao da ne prelazi vanjske crte usana. Kako biste to uspjeli, potrebno je da ga prilikom nanošenja “pritisnete” ka dole.

 

Uvijek počinjite nenošenjem bazne sjenke bez sjaja koja se slaže sa najsvjetlijim tonom vašeg lica te je nanosite preko cijelog kapka, sve do obrva. To će vam pomoći da, kada nanosite tamnije sjenke, ne dođe do stvaranja “nabora” i da se sjenka pravilno izjednači.

 

Prilokom nanošenja, umjesto da gledate ravno u ogledalo, približite mu se što više možete, glavu podignite ka gore, a bradu približite ogledalu. Nanosite ga od unutrašnjeg ka vanjskom uglu oka.

 

Prilikom nanošenja maskare, brzi pokreti mogu uticati na otpadanje trepavica. Kako biste to izbjegli, maskaru postavite na korijen trepavica i krećite se cik-cak pokretima ka gore.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info