5 namirnica koje vitke žene uvijek jedu

0

Vjerovatno poznajete takve žene – čini se da uvijek jedu, a konstantno su vitke i mršave. U čemu je tajna? Jednostavno, one se pridržavaju određenih namirnica koje im pomažu da zadrže vitku figuru. U nastavku saznajte i koje su to namirnice u pitanju.

Mliječni proizvodi

Ovo podržava i nauka: istraživanje  koje je pratilo prehrambene navike preko sedam hiljada žena pokazalo je da žene koje dva puta dnevno konzumiraju mliječne proizvode sa niskim sadržajem mliječne masti imaju manje šanse, za oko 37%, da postanu gojazne u odnosu na žene koje ih ne konzumiraju. Visok nivo kalcijuma u mlijeku i jogurtu pomaže u metabolizmu masti.

 

Ovsene pahuljice

Zašto? Zato što su one prirodan izbor vlakana koja, zapravo, “pokreću” metabolizam. Mršave žene ih uvijek jedu za doručak i to u kombinaciji sa jednom manjom bananom i pola šake nasjeckanih, neusoljenih badema.

 

Ljuta paprika

Istraživanja pokazuju da mljevena ljuta paprika, kada se konzumira u sastavu obroka, smanjuje želju za masnom, slanom i slatkom hranom (tj. brzom hranom, slanim grickalicama i gaziranim sokovima). Takođe, njen sastojak kapsaicin potiče rad metabolizma.

 

Zeleni čaj

Umjesto kafe ili gaziranih pića, mršave žene uvijek piju zeleni čaj. Zahvaljujući viskom sadržaju katehina, zeleni čaj ubrzava topljenje masnih naslaga, posebno na području struka. Istraživanja pokazuju da je potrebno piti pet šolja zelenog čaja dnevno, kako biste u tome i uspjeli.

 

Orašasti plodovi

Kada je riječ o užini, mršave žene se oslanjaju na orašaste plodove. Oni su bogati proteinima i vlaknima te vam pomažu da se duže osjećate sitima.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info