5 trikova šminkanja koje svaka žena treba savladati

0

Usljed žurbe i ustaljenih rituala nanošenja šminke, veliki broj žena često preskače korake koji su i najbitniji, smatrajući da oni zapravo i nisu od suštinskog značaja za konačni izgled. Međutim, postoje određeni trikovi koje bi svaka žena trebala znati i primjenjivati, a koji mogu pomoći da se šminka što duže zadrži na licu i da odoli vremenskim (ne)prilikama.

Trendovi dolaze i prolaze, ali određene tajne uljepšavanja svaka žena bi trebala da savlada. Neka vaš režim uljepšavanja dođe na sasvim novi nivo prefinjenosti i preciznosti pomoću sljedećih malih trikova.

Maskara


Maskara se razvija sa novim i različitim formulama. Kada nađete omiljeni brend, postarajte se da na trepavicama nema grudvica. Čak i sa tehnološki najnaprednijim četkicama i vrhunskim formulama postoji prostor za usavršavanje. Čistom četkicom pređite preko trepavica prije nego se osuše. To neće promijeniti željeni efekat vaše maskare, ali će pomoći da uklonite grudvice tako da možete imati savršene trepavice.

Boja korala


Nijansa koja apsolutno svima dobro stoji. Ona je veoma topla i može trenutno udahnuti živahnost i ljupkost svakom tenu. Bez obzira da li izaberete rumenilo, sjenku, karmin ili lak, sa bojom korala nikada ne možete pogriješiti.

Korektor


Često se zna desiti da, nakon nanošenja karmina, na krajevima usana ostanu neželjene mrlje. Kako biste to popravili, kao finalni korak, na krajeve usana nanesite korektor boje vašeg tena. Na taj način ćete definisati uglove usana i prikriti crvenilo. Takođe, stvorićete i barijeru te neće doći do širenja karmina ka licu.

Obrve


Oči su ogledalo duše, ali obrve su ogledalo ljepote. Ništa ne može lice učiniti svježim i odmornim kao definisane obrve. Bez obzira da li koristite olovku ili puder, obratite pažnju na dijelove koji su prorijeđeni. Ovdje pogledajte 10 savjeta za savršeno oblikovanje i popunjavanje obrva.

Prajmer


Njegova upotreba je od suštinskog značaja prije nanošenja šminke, a u zavisnosti od njegovih različitih “atributa”, on omogućava besprijekorno nanošenje šminke, smanjuje izgled pora te sprečava gomilanje pudera i sjenke u potencijalnim naborima na koži.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info