5 stvari koje bi svaka žena trebala raditi češće

0

Vjerovatno vam je već i poznato koje to stvari život čine ispunjenijim, zabavnijim i srećnijim. Ipak, s vremena na vrijeme je potrebno da ih se podsjetimo. A dobra vijest je da sljedećih pet stvari ne morate raditi pet puta dnevno, svaki dan, kako biste primijetili promjene na bolje u vašem životu.

Čak pet minuta dnevno ili pet puta sedmično može napraviti pravu razliku – bitno je da ih radite češće i veoma brzo ćete uvidjeti koliko se osjećate bolje, ispunjenije i srećnije.

Isključite tehničke uređaje


Isključite mobilni telefon, posebno za vrijeme večere. Neka vam to bude navika. Uživajte u svakom zalogaju i izbjegavajte postavljanje slika vašeg obroka na društvene mreže.

Stavite svoju dobrobit na prvo mjesto

5 stvari koje bi svaka žena trebala raditi češće
Veliki broj žena ima tendenciju da njihov ego i “debljina” novčanika donose odluke umjesto njih. “Ukoliko ne odem na tu rođendansku zabavu, neće me ponovo pozvati”. “Ukoliko ne naručim koktel i predjelo, pomisliće da nemam novca”. To uopšte ne treba da bude vaša zvijezda vodilja. Uvijek stavljajte svoju dobrobit na prvo mjesto, bez obzira šta drugi mislili o tome.

Pozovite članove porodice samo da ih pozdravite


Vaša majka ili sestra uvijek će se obradovati vašem glasu. Zovite ih da ih pitate kako su. Možda ste to već i uradili danas, ali nećete napraviti grešku ako to uradite još jednom.

Čitajte knjige


Knjige su riznica blaga te samo čekaju da ih pronađete. Čitajte što češće i što više. Tako oplemenjujete dušu i postajete duhovno bogatiji. Nikada nemojte mijenjati knjige “žutom” štampom.

Razmislite prije nego odgovorite


S obzirom da na sms-ove i elektronsku poštu odgovarate najčešće u roku od dvije minute, vjerovatno imate naviku da momentalno reagujete na sve situacije. I to je sasvim u redu, kada vam prijateljica javi da će kasniti desetak minuta. Ali, kada su u pitanju ozbiljnije vijesti, bile one dobre ili loše, nemojte reagovati “na prvu”. Odvojite malo vremena da razmislite i tek tada odgovorite.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info