Napravite sami: Regenerator za brži rast trepavica

0

Guste i druge trepavice san su svake žene. Ipak, njihov rast je moguće ubrzati kao i poboljšati teksturu. Na tržištu postoje čak i određeni preparati pomoću kojih to možete postići, a mi vam donosimo par bezbjednijih varijanti koje možete napravii sami.

Ricinusovo ulje

 

  • Ricinusovo ili ulje badema
  • ekstrakt vanile.

U manju bočicu uspite ulje i ekstrakt vanile (tri dijela ulja i jedan dio ekstrakta) te protresite. Biće vam potrebna i čista četkica od maskare (ukoliko imate staru maskaru koju više ne koristite, izvadite četkicu i dobro je isperite). U dobijeni regenerator umočite četkicu te ga nanesite na trepavice, od korijena do vrha. Tretman ponavljajte dva puta dnevno i imajte na umu da trepavice moraju biti čiste prije nanošenja regeneratora.

Vitamin E

 

  • Kapsule vitamina E.

Kapsulu vitamina E iscijedite na manji tanjir. Pomoću tufera ulje nanesite na trepavice, od korijena do vrha. Tretman ponavljajte dva puta dnevno, najbolje ujutro, prije nanošenja šminke i uveče, pred spavanje.

Kokosovo ulje

 

  • Kokosovo ulje
  • ekstra djevičansko maslinovo ulje
  • kapsula vitamina E.

U čistoj zdjeli pomiješajte jednake količine navedenih sastojaka. Pomoću čiste četkice od maskare ili tufera, dobijeni regenerator nanosite na čiste trepavice, dva puta dnevno, od korijena do vrha.

Napomena: Navedeni regeneratori jednako su djelotvorni kao i njihove fabričke varijante, ali imajte na umu da dobijeni rezultati neće biti vidljivi nakon dan ili dva. U zavisnosti od teksture trepavica, rezultati mogu biti vidljivi nakon dvije sedmice do mjesec dana redovnog korištenja regeneratora.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info