8 trikova za šminkanje sitnih očiju

0

Šminkanje sitnih očiju može biti veoma nezgodno. Cilj šminkanja bi inače bio da se prekriju svi nedostaci. Donosimo osam načina kako da uz pomoć šminke od sitnih očiju napravite zavodljivi pogled vrijedan pažnje.

Njegujte obrve


Da bi sitne oči izgledale veće, savjet broj jedan je da vodite računa o obrvama. One moraju biti besprijekorne, bez dlačica koje „štrče“. Savršene obrve će naglasiti oči i učiniti ih većim.

Riješite se podočnjaka


Podočnjaci će oči učiniti manjim. Izaberite korektor koji je za nijansu svjetliji od prirodne boje vašeg tena i nanesite ga ispod očiju. Na ovaj način ćete istaknuti oči, ali i trepavice će izgledati duže.

Nanesite prajmer


Napravite podlogu za sjenku tako što ćete na kapke nanijeti prajmer. On će omogućiti da se bilo koja nijansa sjenke dugo zadrži na njima.

Svijetle nijanse ispod obrva


Četkicom nanesite svijetlu sjenku direktno ispod obrve. Na ovaj način ćete odmah vizuelno povećati oči. Takođe, isto ćete postići ako je nanesete u unutrašnje uglove očiju ili ispod donjih trepavica.

Posvijetlite unutrašnji dio oka


Bijela olovka će učiniti čuda za sitne oči. Nanesite je u unutrašnji ugao očiju tik uz nos. Ako se niste naspavali, ovo je najbrži način da izgledate super odmorno za samo par minuta posla.

Naučite kako da kombinujete različite nijanse sjenki


Svjetlije nijanse, a posebno boja lavande, uvijek će “otvoriti” oči i učiniće da izgledaju veće. Nanesite je na gornji dio kapka ili u unutrašnje uglove oka. Takođe, biće vam potrebna i neka tamnija nijansa kako biste napravili efekat “dubine”. Nanesite je na spoljašnji dio kapka i blago povucite ka gore. Na ovaj način ćete vizuelno “otvoriti” i povećati oko. Nikada, ali nikada, tamne boje ne nanosite na unutrašnji dio oka, jer ćete ga tako još više smanjiti.

Mačije oči


Ovaj stil šminkanja idealan je za žene sa sitnim očima. Počnite tako što ćete povući liniju od unutrašnjeg dijela oka, preko cijelog kapka pa sve do spoljašnjeg. Na kraju povucite malu liniju prema obrvama. Za dramatičniji izgled podebljate linije. Obično se koristi crna olovka ili ajlajner. Tamno plava će istaknuti bjelinu očiju i one će izgledati veće i svjetlije.

Maskara


Nakon što ste uvili trepavice na njih nanesite dva do tri sloja maskare. Najbolje bi bilo da koristite onu za produžavanje trepavica. Ona je dobar izbor, jer ne samo što ćete produžiti trepavice već ćete im dati i dodatni volumen. Ne zaboravite na donje trepavice. Veoma je važno da i na donje trepavice nanesete maskaru, ali dovoljan je samo jedan sloj.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info