Ljepota: Tajne uljepšavanja običnih žena

0

Kada je riječ o uljepšavanju, svaka žena je posebna i ima svoju rutinu koje se, nekada, teško odriče. Ipak, postoje i male tajne, koje sam proces olakšavaju i prilično ubrzavaju. Ovdje se ne radi o nekim skupim tretmanima, već savjetima kojih se pridržavaju obične žene. Sigurni smo da ćete ih usvojiti i iskoristiti na najbolji mogući način.

 

Koriste jaja da bi im kosa bila sjajnija

Jaja sadrže vitamine A, D i E, lecitin i proteine, a sve pomenuto pomaže kosi da bude jaka i sjajna. Možda zvuči čudno, ali regenerator od jaja jedan je od najboljih koji možete koristiti.

 

Koriste puder kako bi uklonile višak masti i ulja iz kose

Ovo je brza “popravka” kada imate masnu kosu, a nemate vremena da je perete. Jednostavno, puder nanesite na vlasište i nakon pet minuta ga iščetkajte. Ima isto dejstvo kao i suhi šampon.

 

Piju mlijeko svaki dan

Jer ih ono čini lijepima! Mlijeko sadrži esencijalne minerale, kao što su kalcijum, bakar i željezo, a koji jačaju ćelije kože čineći je glatkom i elastičnom. Takođe, ono pomaže u jačanju kose, noktiju i zuba.

 

Koriste karmin kada im nestane rumenila

Ukoliko vam nestane rumenila, karmin je odlična zamjena. Koristite ružičasti ili karmin boje brekve: pređite blaznicom preko njega, a zatim ga izjednačite na obrazima.

 

Zagrijavaju uvijač za trepavice prije korištenja

Zagrijavanje uvijača pomoću fena pomaže vam da bolje uvijete trepavice.

 

Sprečavaju nastanak bora, jer spavaju na leđima

Ovaj savjet podržavaju i dermatolozi. Spavanje na boku povećava nastanak bora na obrazima i vratu, a spavanje na stomaku utiče na stvaranje bora na čelu.

 

Eliminišu podočnjake pomoću hladne kašike

Dobar lijek koji će probuditi umorne oči i eliminisati natečenost. Držite kašičicu ispod mlaza hladne vode jednu minutu, a zatim je nanesite na oči. Kašičice možete držai i u frižideru, ukoliko često imate problem sa podočnjacima.

 

One parfemišu četku

Ukoliko ste nešto kuhali i na kosi vam je ostao miris hrane, a gosti samo što nisu došli, na četku nanesite malo parfema i počešljate kosu.

 

Svakodnevno piju bar dvije litre vode

Jer su svjesne da im je voda istinski prijatelj. Umutrašnja hidratacija jednako je bitna kao i spoljašnja, ali kada unosite dovoljne količine vode, to se primjećuje na vama: od kože preko noktiju do kose.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info