Sjenka u boji: Pet koraka za fantastičan izgled

0

Kada je riječ o sjenci u boji, veliki broj žena ima (neopravdan) strah da im ona ne stoji te se, uglavnom, odlučuju za zemljane tonove koji se najbolje slažu s njihovim tenom.

Ukoliko volite “čiste”, svjetlije nijanse sjenke, a do sada se baš i niste usuđivali da ih nosite ili niste baš vični njihovom nanošenju, pratite sljedeće jednostavne korake.

Počnite sa kremastim korektorom


Nanesite malo korektora na kapke, jer će vam to pomoći da sjenku ravnomjerno nanesete i da ona duže traje. Nakon toga odaberite boju sjenke: blago svjetlucave boje lavande, breskve i blijedo zelene pristaju svakom tenu.

Nanesite sjenku


Sjenku nanesite pomoću četkice i to tako što ćete preko kapka preći poput brisača, jer ćete na taj način postepeno izjednačiti boju koja neće izgledati previše nametljivo.

Označite kapke


Kako biste dodatno definisali oči, koristite ajlajner u olovci koji je iz iste “porodice” boja kao i sjenka, samo za nijansu tamniji. Nanesite ga na gornju liniju trepavica, a kako biste cijeli izgled “umekšali”, ajlajner izjednačite koristeći štpić za uši.

Nanesite crnu maskaru


Kada je u pitanju sjenka u boji, onda je najbolje da nanesete crnu maskaru, jer ćete na taj način sjenku dodatno naglasiti, a samim tim i vaše oči dolaze do većeg izražaja.

Izjednačite


Dodajte nude karmin i ružičasto rumenilo i spremni ste!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info