Kako da vam lice izgleda mršavije

0

Čak iako ste dobili tek par kilograma, dodatna težina najčešće se prvo vidi na licu. Ili, ukoliko imate prirodno okruglo lice, vjerovatno izgledate “krupnije” nego što to zaista jeste. Ipak, sve se može riješiti i nema potrebe za nerviranjem.

Sljedeće stvari mogu vam pomoći da vaše lice izgleda mršavije.

Nosite duge naušnice


Najbrži i najjednostavniji način da vam lice izgleda mršavije? Nosite naušnice! I to, što duže to bolje. One će skrenuti pažnju sa vašeg lica.

Ombre stil


Tamniji izrast sa svjetlijim vrhovima ne zahtijeva samo manje održavanja već je i trendi način da vaše lice izgleda manje okruglo. Ombre stil najbolje funkcioniše kod tamnijih braon nijansi pa, ako imate prirodno svjetliju kosu, farbajte je u tamnije nijanse.

Tamniji pramenovi oko lica


Pramenovi koji “uokviruju” lice mogu uticati na njegov izgled i učiniti ga okruglijim. Svjetliji tonovi otvaraju lice, čineći ga širim, a tamniji tonovi užim. Dakle, pramenovi do lica bi trebali biti za nijansu do dvije tamniji od ostatka kose.

Koristite šminku za konturisanje lica


Presovani mat puder koji je za nijansu tamniji od boje kože može biti pravi prijatelj damama koje imaju okruglo lice. Nanesite malo pudera na vilicu, na strane nosa i sljepoočnice. Puder bi trebao biti jedva primjetan, kada ga nanesete. Kako biste to i uspjeli, izbjegavajte neprirodno osvjetljenje.

Konjski rep srednje visine


Vezanje kose u rep može ublažiti okruglo lice odnosno učiniti ga mršavijim, ali ako znate na kojem ga mjestu treba vezati. Za najbolji efekat, rep bi trebao biti vezan u ravnini sa jagodicama.

Mačije oči


Mačije oči ili cat eye pomažu da se izduži linija trepavica i promijeni oblik očiju. One privlače pažnju na vanjske uglove očiju čineći vaše lice “vitkijim”. A ovdje pogledajte i kako da ih iscrtate savršeno svaki put!

Tri boje


Kako biste vizuelno izdužili lice, na obraze nanesite tri vrste boje: hajlajter nanesite na jagodice, na sredinu obraza svjetlije, kremasto rumenilo, a ispod jagodica bronzer ili tamniji puder. Na taj način stvarate iluziju podignutih jagodica, a samim tim vaše lice izgleda mršavije.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info