Najbolji način da sakrijete bubuljice ili akne

0

Veliki broj žena, prilikom “sakrivanja” bubuljica ili akni koristi izdašne količine, da ne kažemo tone, korektora. Međutim, cijela stvar se time samo pogoršava, odnosno omražena bubuljica ili akna postaje još vidljivija. Evo kako da ih sakrijete na najbolji mogući način.

 

Prvi korak: Započnite puderom

Čak iako tečni puder ne nanosite svakodnevno, u slučaju crvenila (koje bubuljice ili akne najčešće ostavljaju) najbolje je da ga nanesete kako biste izjednačili boju lica. To će olakšati prikrivanje akne ili bubuljice te će pomoći korektoru da duže traje. Nakon toga uzmite kremasti korektor koji odgovara vašoj boji kože (ako je previše svijetao, bubuljica ili akna će i dalje biti vidljive).

 

Drugi korak: Korektor nanesite samo na bubuljicu

Tanka četkica će vam pomoći da preciznije prekrijete problematično mjesto (možete koristiti i četkicu za usne). Nanesite dvije male tačke korektora na aknu ili bubuljicu.

 

Treći korak: Izjednačite

Koristeći prstenjak, koji ima najnježniji dodir, izjednačite korektor.

 

Četvrti korak: Nanesite puder

Ovo je korak koji stvara razliku između prekrivenosti tokom cijelog dana i samo nekoliko sati. Odaberite pigmentovani puder u prahu koji je približno sličan vašem tenu te ga nanesite preko korektora. Nemojte koristiti prozirni puder, jer bi on mogao na bubuljicu ili aknu dodati sjaj, a to svakako želite da izbjegnete.

 

Peti korak: Nanesite karmin i maskaru

Možete koristiti i sjaj za usne umjesto karmina. Činjenica je da će on i maskara privući pažnju na vaše usne i oči.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info