Brze i jednostavne poprakve za najveće beauty greške

0

Pretjerali ste sa rumenilom? Zbog nestrpljivosti ste uništili savršen manikir? Ne očajavajte, jer sledeći savjeti mogu vam pomoći da riješite najčešće greške koje nastaju prilikom uljepšavanja.

 

Neposlušna kosa

Duga kosa se često, ako je izložena vlažnosti, podigne, naelektriše i ukovrdža. Uzmite par debljih pramenova kose te ih uvijte prstima. Nakon toga na njih nanesite laganu kremu. Sačekajte da se osuši, protresite rukama i problem je riješen. Ako ste u žurbi, napravite punđu koja je uvijek dobar izbor.

 

Uništen manikir

Upravo ste napravili savršeni manikir i dok ste zatvarali bočicu od laka, “razmrljali” ste jedan nokat. Nemojte se nervirati, jer rješenje postoji. Kap acetona nanesite na nokat i on će ga automatski popraviti. Ubuduće nemojte raditi ništa dok se nokti u potpunosti ne osuše. Sam proces sušenja možete ubrzati tako što ćete nokte staviti pod hladan vazduh vašeg fena.

 

Previše rumenila

Pretjerali ste sa rumenilom i sada ne znate šta dalje? Uzmite čistu četkicu, vatu ili papirnu maramicu pa ponovite iste pokrete kojima ste i nanosili rumenilo. Drugi način je da nanesete malo providnog pudera. I vodite računa da svaki put prije upotrebe četku za rumenilo dobro očistite.

 

Karmin na zubima

Nakon nanošenja karmina uvijek preko njega lagano pređite papirnom maramicom. Ovo će ukloniti sav višak. Zatim “napućite” usne i u usta stavite kažiprst. Izvucite ga i vidjećete na njemu ostatke karmina koji su vam se nalazili na unutrašnjem dijelu usana. Na ovaj način spriječićete da vam karmin završi na zubima.

 

Razmazana maskara

Nipošto nemojte odmah da brišete maskaru. Pričekajte minut da se osuši. Uzmite navlaženi štapić za uši i oprezno uklonite višak. I sledeći put kada je budete nanosili otvorite usta, jer će vas to spriječiti da trepnete, a samim tim i smanjiti mogućnost da razmažete maskaru.

 

Previše parfema

Ako se previše zanesete u nanošenju parfema uradite sledeće: ispred sebe našpricajte malo spreja za uklanjanje neugodnih mirisa (osvježivač vazduha ili veša) te jednostavno prođite kroz njega. Takođe, možete da “mirisna” mjesta namažete blagim losionom za tijelo ili, možda i najlakše, da izađete napolje na svjež vazduh.

 

Previše pudera

Pretjerali ste sa puderom i sada izgledate 20 godina starije? Navlažite peškir i lagano ga prislonite na lice. Krenite od nosa, preko čela pa onda na bradu. Ovo je najefikasniji način da vam lice ponovo dobro izgleda. Savjet: ne koristite vlažne maramice ili ubruse, jer će vam oni samo razmazati šminku.

 

Masna kosa

Uklonite suvišne masnoće iz svoje kose tako što ćete na nju nanijeti puder u prahu. Stavite malo pudera u ruke, protrljajte pa nanesite na korijen kose. Masirajte tjeme isto kao da perete kosu. Ako ste u žurbi, napravite pletenicu ili visoki konjski rep. Problem riješen!

 

Spaljena kosa

Ako vam se desilo da ste u toku ravnanja kose spalili par pramenova, ne histerišite. Odložite peglu za kosu, a na spaljeni pramen utrljajte ulje za kosu (može i maslinovo). Nakon toga kosu počešljajte. Oštećeni pramenovi se neće primijetiti, a nestaće i neugodni miris zapaljene kose.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info