6 činjenica koje trebate prihvatiti da biste bili srećni

0

Većina naših navika duboko je ukorijenjena, ali je činjenica da nas i neke od njih sprečavaju da budemo srećni u životu. Sreća je individualna stvar, ali ipak, određeni “šabloni” isti su kod svih i “iskakanje” iz njih može uticati na povećanje ili smanjenje sreće. Sljedećih šest činjenica ili šablona trebali biste prihvatiti i usvojiti što prije, ukoliko želite da budete istinski srećni.

Niste ono što drugi kažu da jeste

zena
Najvažnije je ono što vi mislite i kažete o sebi. Možete da birate: možete dozvoliti drugima da vas definišu i da vam kažu ko ste ili im možete pokazati ko ste. Budite svoji. Svijetu ste potrebni takvi.

Plan B često je bolji od plana A


Trenutak koji najviše oslobađa je kada pustite ono što mislite da je najbolje po vas i kada dozvolite univerzumu da vam pokaže šta vam zaista treba. Prestanite se grčevito držati za ono što više ne funkcioniše, bez obzira da li je u piranju veza, posao ili san. Ukoliko konstantno morate uložiti veoma veliki napor da bi sve navedeno fukncionisalo i ako vam to izaziva više štete ili bola nego koristi, vrijeme je da se oslobodite tih stvari. Umjesto toga, pratite svoje srce.

Vi niste broj s vage


Na kraju života, opsjednutost tjelesnom težinom ili pokušavanje da izgledate na određeni način neće imati nikakvog značaja. Jedina stvar koja ća biti bitna je ono što vam je u srcu. Način na koji se osjećate i kako utičete na osjećanja drugih ljudi mnogo je važniji od fizičkog izgleda.

Putovanje je mnogo važnije od ciljeva


Da, postizanje ciljeva veoma je važno, ali stvarni proces rasta, učenja i “pretapanja” u osobu koja trebate postati zapravo je ta slast koja život čini divnim. Uživajte u putovanju jednakom mjerom u kojoj uživate i u nagradi.

Ako ste sami, ne znači da ćete biti usamljeni


Strah od samoće duboko pogađa mnoge, međutim kada naučite da volite sebe i da “boravite” sa sobom, shvatićete da nemate čega da se bojite.

Emocionalni bol se pojavljuje da nam pokaže šta trebamo promijeniti


Tuga, depresija i slomljeno srce podsjetnici su da je potrebno da malo dublje “zavirimo” u svoj život i emocije. Saznajte šta je to što ne funkcioniše i budite otvoreni da živite svoj život na nove načine. Vidjećete da će to jednog dana, koji je pred vama, imati smisla.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info