5 riječi koje trebate izbaciti iz upotrebe

0

Iza svake riječi postoji namjera. One su veoma snažno “oružje” kojima možete pokolebati i pobijediti i najjače. Ipak, određene riječi ne biste trebali koristiti, ukoliko imate namjeru da budete ljubazni prema sebi i drugima. Evo i koje.

Glup/a


Zovemo sebe, druge ljude i stvari glupima ukoliko one ne rade ono što mi želimo i kada želimo. Eliminisanje ove riječi iz upotrebe omogućava vam da stvari prihvatite onakvim kakve one zaista jesu.

Ko smo mi da sudimo kakav je ko? Kakvo je nešto? I kada se nešto dešava?

Debeo/la


Ukoliko sebe ili druge nazivate ovim pridjevom, PRESTANITE odmah! Ova riječ širi čistu mržnju. Da li želite da doprinesete ljubavi ili mržnji na svijetu?

Ukoliko želite da budete pozitivan uticaj na ovom svijetu, korištenje ove riječi uradiće suprotno od vaše namjere.

Trebalo bi


Ako je stvarima suđeno da se dese na određeni način, onda će se one tako i desiti. Da vam je bilo suđeno da ostanete sa bivšim partnerom, onda biste i ostali. Da vam je bilo suđemo da imate druge roditelje i imali biste ih.

Nalazite se tačno tamo gdje bi i trebalo da budete, a ono što imate možete koristiti za napredovanje. Zamišljanje i želja da su se stvari desile na drugačiji način samo će vas spriječiti da uspješno napredujete.

Mržnja


To ne samo da je jaka riječ već je i riječ koja promoviše i podstiče negativnost. Zašto se stalno fokusirati na loše stvari koje se dešavaju tokom dana, kada se možete fokusirati na one koje su dobre?

Gubitnik/ca


Svako ima svoj životni put. U većini slučajeva ne postoje pobjednici i gubitnici, jer svi imamo naučiti nešto od života. Ukoliko je neko odlučio da živi život na njegov sopstveni način, što vama i drugima može izgledati bizarno, vi niste sudija u tome šta ta osoba treba da postigne i na koji način će to postići.

Imajte dovoljno poštovanja i pažnje prema ljudima da ih pustite da žive svoj život onako kako oni žele, bez etiketiranja i osuđivanja.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info