Vježbe koje će vam pomoći da se ponovo uvučete u omiljene farmerice

0

Ako ste u zadnje vrijeme nabacili par kilograma, nema razloga da se nervirate. Uz pravilnu ishranu i određene vježbe, za kratko vrijeme ćete se vratiti na željenu kilažu. Donosimo vježbe koje ciljano “napadaju” kukove, zadnjicu, butine i stomak.

 

Čučnjevi

Zauzmite raskoračni stav u širini ramena. Uzmite dva jednoručna tega te ruke opružite pored tijela. Dok se spuštate u čučanj, ruke dižite ravno ispred sebe. Ostanite kratko u tom položaju pa se vratite u početni. Uradite dvije serije od po dvadeset ponavljanja.

 

Podizanje noge

Zauzmite početni položaj tako što ćete se spustiti na koljena i ruke. U lijevu ruku uzmite jednoručni teg (A). Podignite desnu nogu unazad tako da bude u liniji sa leđima. Zatim, lijevu ruku dižite u stranu sve dok ne bude u visini ramena. Zadržite par sekundi pa se vratite u početni položaj (B). Uradite dvadeset ponavljanja, a zatim promijenite stranu i uradite još dvadeset.

 

Iskorak

Iskoračite lijevom nogom naprijed. Uzmite tegove i dlanove okrenite prema naprijed (A). Spustite se prema podu tako što će vam koljeno desne noge biti paralelno sa podom, a lijevo pod pravim uglom u odnosu na njega. U isto vrijeme podižite ruke tako da vam laktovi prave ugao od 90 stepeni (B). Zadržite par sekundi pa se vratite se u početni položaj. Uradite dvadeset ponavljanja, promijenite stranu pa uradite još dvadeset.

 

“Vaga” sa podizanjem ruku u stranu

Stanite uspravno, uzmite tegove i ruke spustite pored tijela. Polako se naginjite prema naprijed dok u isto vrijeme lijevu nogu podižete unazad. Ruke su vam spuštene prema podu. To je početni položaj (A). Iz tog položaja podignite ruke u stranu. To je jedno ponavljanje. Uradite pet pa se vratite u stajaći položaj. Zamijenite stranu i uradite isto. Ova vježba nije lagana za izvođenje, ali uz malo “prakse” i nakon što pronađete način da održite ravnotežu, lako ćete je uraditi.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info