Mercator donirao školski pribor

0

Banja Luka, 29.08.2014. Mercator BL je danas, 29.08.2014. godine uručio donaciju školskog pribora za djecu iz porodica čija je imovina teško stradala u poplavama koje su u maju i junu pogodile našu zemlju.

Tokom organizovanog druženja predstavnika Mercatora, UG „Nova generacija“ sa djecom i njihovim roditeljima u prostorijama Mercator Centra Banja Luka, uručena je donacija školskog pribora za 20 djece iz porodica koje su pogođene poplavama.

Imajući u vidu da Mercator svake godine donira školski pribor za djecu iz socijalno ugroženih kategorija, naš partner Udruženje građana “Nova genaracija” dostavilo nam je spisak porodica sa djecom školskog uzrasta čiji su domovi poplavljeni u majskim poplavama. Tako smo za dvadesetero djece sa područja Banjaluke pripremili školske torbe i kompletan pribor potreban za početak školske godine, a ove godine obradovali smo i školarce iz višečlanih porodica, donacijom školskog pribora Udruženju 4+”, izjavila je prilikom uručenja donacije, Tatjana Raković, menadžer za odnose s javnošću Mercatora.

 

Udruženje Nova generacija i Mercator centar Banjaluka su nastavile dugogodišnju saradnju i udružili snage i u toku poplava koje su zadesile grad Banjaluku. Pored zajedničkog organizovanja aktivnosti u cilju prikupljanja i podjele donacija, ovo je još jedan uspješno odrađen zadatak. Pred početak školske godine ova pomoć je svakako od značaja za porodice koje imaju izdatke u saniranju štete u svojim domaćinstvima nastale usljed poplava”, poručila je Maša Mirković, izvršna direktorica udruženja “Nova generacija”

Aktivno društveno odgovorno djelovanje kompanije Mercator ima za cilj stvaranje boljih uslova za život i rad u lokalnim zajednicama. Mercator BL redovno učestvuje u humanitarnim akcijama koje za cilj imaju pomoć najugroženijim kategorijama društva i svesrdno podržava rad udruženja, organizacija i institucija koji vode brigu o najmlađim članovima društva.

Mercator želi svim školarcima i njihovim roditeljima srećan početak škole i uspješnu školsku godinu!

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info