9 tajni savršenih očiju

0

Da li znate kako da vam šminka što duže ostane netaknuta? Ili koja nijansa sjenke najbolje odgovara vašoj boji očiju. Donosimo devet otkrivenih tajni kako da savršeno našminkate oči i da vam šminka ostane što duže na njima.

 

Svijetli tonovi za svježiji izgled očiju

Oči našminkane svijetlim nijansama izgledaju odlično u časopisima i reklamama, ali da li je moguće da ih i vi našminkate isto? Ništa lakše! Na kapak nanesite nasvjetliju nijansu koju imate, a na nabor iznad njega stavite svjetlucavu. Za večernji izlazak, umjesto crnog ili smeđeg ajlajnera, iskoristite ajlajner u boji.

 

Istaknite prirodnu boju očiju

Naučite kako da na najbolji način istaknete prirodnu boju očiju. Za zelene oči ili one boje lješnjaka, probajte sa ljubičastom sjenkom ili ajlajnerom. Neutralne nijanse će istaknuti zelene, a tamnoplava, kao i ostale plave nijanse, plave oči. Ženama sa smeđim očima odgovaraju sve nijanse pa čak i one sa crvenim tonovima.

 

“Bistar” pogled

Bistre oči su ogledalo zdravog organizma. Međutim, nekada se može desiti da su oči “crvenkaste” zbog iritacije prašinom, vjetra ili alergije. Kapi za oči odlične su za uklanjanje crvenila, ali se ne smiju koristiti duže od tri dana zaredom. Crvenilo možete “zamaskirati” šminkom i tako što ćete po danu nanijeti bijelu olovku, a uveče crnu. Efekat je isti. Na kožu oko učiju nanesite žuti korektor.

 

Sakrijte podočnjake

Da biste uspješno sakrili podočnjake, na lice prvo nanesite hidratantnu kremu. Nakon toga nanesite prajmer pa preko njega korektor. Ne pretjerujte sa korektorom, jer možete dodatno naglasiti podočnjake. Smoky eyes stil šminkanja je idealan, jer ćete na taj način svu pažnju privući na oči, a ne na područje ispod njih.

 

Natečene oči

Natečene i umorne oči najbrže ćete osvježiti ako na njih stavite krastavac, kao i kesice zelenog ili čaja od kamilice. Povedite računa o ishrani te smanjite unos alkohola, kafe, duhana i soli.

 

Svjetlucava šminka

Svjetlucava šminka uvijek je moderna i savršeno stoji svim ženama, bez obzira na starosnu dob. Našminkajte se uobičajeno, a zatim preko kapaka, ali i ispod oka, nanesite svjetlucavu sjenku. Nemojte koristiti sjenke koje previše “vuku” na metalik boju.

 

Zaštitite šminku

Slojevito nanošenje šminke omogućava da oči duže ostanu našminkane. Prvo nanesite prajmer za oči preko cijelog kapka. Nakon toga stavite providni puder. Tek sada možete da nanesete sjenku ili ajlajner. Zadnji korak je ponovno nanošenje providnog pudera.

 

Savršene obrve

Počešljajte obrve kako biste vidjeli da li neki dio treba da se popuni. Za popunjavanje koristite smeđu sjenku ili olovku za obrve. Kada dobijete željeni oblik obrva, učvrstite ih pomoću gela.

 

Uvijte trepavice

S godinama trepavice postaju sve ravnije. Uz pomoć uvijača za trepavice, uvijte ih i pripremite za maskaru. Ako ste u mogućnosti, za neke posebne prilike, stavite vještačke trepavice. One će vašim očima dati dramatičan i seksi izgled.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info