3 glavna sastojka uspješne veze

0

Nijedna veza nije savršena, a usponi i padovi sastavni su dio. Ipak, određene stvari, oko kojih oba partnera treba podjednako da se trude, mogu popraviti stanje kada ono i nije baš sjajno. Sledeća tri “sastojka” mogu vam pomoći da imate što manje padova i da ojačate vezu sa partnerom.

 

Iskrenost

Čak i u situacijama kada se čini da će ta sitna laž zaštiti partnera i njegova osjećanja, laganje nikada nije preporučljivo. To uključuje: lažiranje orgazma, pretvaranje da volite ono što je on skuhao ili izgovor da ne možete otići negdje s njim, a zapravo želite da se vidite s prijateljicama. Kada niste iskreni (čak i kada je riječ o stvarima koje se čine nevažnima) to može stvoriti prilično velike probleme s povjerenjem.

 

Komunikacija

Bez obzira da li povlačite temu braka ili suočavate partnera s nečim što vam smeta, zdrava komunikacija od presudnog je značaja u svakoj vezi. Neverbalna komunikacija jednako je bitna. U pitanju su male stvari (kao što je, primjera radi, kada jedno drugome napravite jutarnju kafu) koje komuniciraju poruku ljubavi bez izgovorene riječi.

 

Posvećenost

Postoji mnogo načina da pokažete koliko ste posvećeni vašoj vezi, a to znači i da, s vremena na vrijeme, morate biti spremni na ustupke i kompromise. Naravno, potrebno je naglasiti da vjernost predstavlja veliki dio posvećenosti. Vaša veza treba da bude vaša mirna luka pa je sasvim normalno da ćete uložiti mnogo truda u nju. Posvetite joj se na pravi način, svim srcem i sve će biti u redu.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info