10 osnovnih pravila upoznavanja putem interneta

0

Danas ćete prije upoznati nekog preko interneta nego u kafiću ili restoranu. Ali, ako je tako, onda se moraju “poštovati” i određena pravila. Činjenica je da nikada ne možete sa sigurnošću znati na koga ćete naići (odmah da “presiječemo” predrasude – nikada ne znate na koga ćete naići ni u stvarnom svijetu) pa se, ipak, preporučuje doza opreza. Ukoliko pokušavate da uspostavite vezu putem interneta, bilo bi mudro da se pridržavate sledećih pravila.

 

  • Nikada ne koristite svoje pravo ime. Sigurno ćete pomisliti da je jedna takva veza u startu osuđena na propast (zaboga, pa odmah ga lažete). Međutim, šta ako se ispostavi da je taj “neko” u stvari potencijalni manijak ili nešto drugo. Sigurno će vam biti drago što o vama ne zna mnogo, a pogotovo ne zna vaše ime i gdje živite.
  • Ako ste oboje zainteresovani, pokušajte da se vidite što prije. Totalno je drugačiji osjećaj kada nekog vidite i dodirnete u odnosu na stalno gledanje u monitor.
  • Nipošto odmah ne dijelite privatne informacije kao što su adresa, gdje radite te koliko zarađujete. I čak ako vam se učini da je divan, da vas razumije kao ni jedan do sada, budite oprezni.
  • Pričekajte da budete potpuno sigurni u njegove namjere prije nego što mu date broj telefona. On vas uvijek može zvati na Skype gdje, uostalom, uopšte ne morate da koristite svoje pravo ime.
  • Zapamtite! Ta osoba, njegov izgled, način života i tome slično nije stvarno dok god ga ne upoznate “licem u lice”.

 

  • Ako se planirate vidjeti s njim, obavezno nekoga obavijestite gdje ćete biti. U slučaju da se nešto dogodi, neko će znati gdje i s kim ste bili. Nikada ne znate koga ćete upoznati i najčešće će sve biti u redu. Ali, u slučaju da ne bude, imaćete nekoga ko će vas zaštititi.
  • Prvi sastanak bi trebao da bude kratak. Neka kafa ili ručak su sasvim dovoljni za prvo upoznavanje.
  • Prilikom upoznavanja uključite sva svoja čula da biste što bolje shvatili kakav je on. Obratite pažnju na osjećanja koja u vama izaziva. U slučaju da se osjećate neugodno u njegovoj blizini, vi sa njim nemate šta da tražite.
  • Odmah mu u startu pokažite kakvi ste i šta očekujete. Bez glume i pretvaranja. Ako je iskren i zainteresovan, svidjećete mu se onakvi kakvi ste.
  • Budite realni. Ne očekujte princa na bijelom konju. Ako vam se sviđa, prihvatite ga onakvog kakav je. Dokle god čvrsto stojite zemlji i znate šta želite, nemojte da brinete, jer će vama uvijek biti dobro.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info