Održana “2. Mercator smotra pasa”

0

Mercator nagradio ljubimce u 9 kategorija

Banja Luka, 24.8.2014.Mercator BL je u nedelju, 24. avgusta organizovao manifestaciju 2. Mercator smotra pasa, koja je realizovana u saradnji sa Kinološkim savezom Republike Srpske. Ovom prilikom Mercator je uručio robnu donaciju Udruženju za zaštitu prava životinja, hranu za više od 150 pasa i mačaka.

Ispred Mercator Centra Banja Luka okupio se veliki broj ljubitelja pasa koji su doveli svoje ljubimce na takmičenje u devet kategorija, u kojem su mogli učestvovati svi uredno vakcinisani psi, bez obzira na rasu i dob. Kategorije u kojima su se takmičili ljubimci za vrijedne nagrade su: „Mercator šampion“, „Najljepši štenci“, „Najljepši mješanci“, „Najljepši zreli psi“, „Najljepši veteran“, „Najlajaviji pas“, „Najsličniji vlasnik i pas“, „Dijete i pas“ i „Najljepši pas smotre“.

 

Za ocjenjivanja pasa bile su zadužene profesionalne sudije, članovi Kinološkog saveza RS. Međunarodni kinološki sudija Vladimir Kovačević rekao je da je na izložbi učestvovao veliki broj kvalitetnih pasa sa pedigreom, ali i pasa mješanaca. „Ova smotra predstavlja nastavak saradnje Kinološkog saveza i Mercatora, koji je zapravo i jedini privredni subjekat koji organizuje manifestaciju ove vrste, a nema direktne veze sa kinologijom. Broj i kvalitet učesnika ove smotre bio je na nivou profesionalnih izložbi. Uslovi za učešće u smotri imali su svi uredno vakcinisani psi, bez obzira na rasu i dob, a ocenjivali smo komunikaciju psa i vlasnika, socijalizaciju, karakter i narav – kaže Kovačević.

 

Zadovoljstvo nam predstavlja što smo i ove godine uspješno realizovali ovu manifestaciju za naše sugrađane, vlasnike i ljubitelje pasa. Zahvalila bih našim partnerima, Kinološkom savezu i Vet centru, koji su doprinijeli da ova manifestacija bude organizovana na profesionalnom nivou, a takođe i kompanijama Ataco i MCI, koji su zajedno sa Mercatorom obezbijedili nagrade za učesnike smotre. Danas smo uručili i donaciju u hrani za pse i mačke trgovačke marke Mercator, Udruženju za zaštitu prava životinja „Šapa u srcu“ koje trenutno ima više od 150 štićenika. Na ovaj način smo željeli pomoći napuštenim životinjama koje čekaju da nađu dom i dati podršku Udruženju koje se brine o njima“, rekla je Tatjana Raković, menadžer za odnose s javnošću Mercatora BL.

Trideset najuspješnijih pasa, kući su odnijeli bogate pakete hrane te medalje i pehare. Svi učesnici su dobili simbolične poklone, a većina učesnika koji nisu osvojili nagrade pohvalili su ovu manifestaciju i rekli da će se odazvati i iduće godine.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info