5 brzih načina da sakrijete izrast

0

Vjerovatno jedna od najgorih stvari koja vam se može desiti, a kada je u pitanju kosa, jeste kada primijetite da se pojavio izrast i to tek nakon dvije do tri sedmice nakon farbanja. Kako ne biste odmah morali trčati po novu farbu, a i kako ne biste kosu dodatno izlagali hemikalijama, donosimo vam pet jednostavnih rješenja koja vam mogu pomoći da sakrijete izrast. Ona vam mogu pomoći da posjetu frizeru odložite i do tri sedmice.

Šamponirajte pametnije


Većina stručnjaka ne preporučuje svakodnevno šamponiranje, ali prirodne masti kose “istežu” kosu te povećavaju nepravilnosti odnosno vidljivost izrasta. S druge strrane, suhi šampon apsorbuje višak masti te “kamuflira” teksturu kose. Koristite ga između redovnih pranja običnim šamponom.

Poigrajte se razdjeljkom


Ukoliko razdjeljak pravite uvijek na istom mjestu, to područje se prirodno ravna i postaje izraženije. Pravite razdjeljak na drugoj strani i izrast će biti manje vidljiv.

Volumen, volumen


Feniranje u frizerskom salonu koje kosi dodaje volumen pomaže i u skrivanju izrasta. Da biste ga napravili i kod kuće, podignite dio kose sa “vrha” glave te prelazite češljem gore-dole kako biste stvorili volumen. Uvijek možete koristiti viklere ili uvijač za kosu. Takođe, koristite i pjenu za volumen.

Magična olovka


Veliki broj žena često koristi maskaru kako bi prekrio izrast ili sijede dlake, ali sada postoje formule u vidu “štapića” ili olovki koje su dizajnirane specijalno za te svrhe. Olovke su u obliku markera, veoma lako se nanose i savršeno se uklapaju. Formule u prahu nanose se na tjeme kao što nanosite sjenku na oči.

Napravite pramenove


Pramenovi su savršen vid kamuflaže izrasta, posebno ako je vaša kosa svjetlije nijanse. Oni odvraćaju pažnju od izrasta te stavljaju fokus na svijetlu, sunčanu boju. Dame s tamnijom kosom: ne morate imati svjetlije pramenove kako bi oni imali pomenuti efekat. Dovoljno je da pramenovi budu za nijansu do dvije svjetliji od prirodne boje vaše kose.

Autor: minimagazin.info

Nastavi na minimagazin.info