9 stvari koje vam trebaju za perfektan poslovni stajling

0

“Odijelo ne čini čovjeka”, ali imajte u vidu da je prilično važno šta oblačite kada je u pitanju posao. Osobe s kojima se svakodnevno susrećete sigurno obraćaju pažnju na vašu garderobu i da li ste adekvatno obučene.

Prvi utisak veoma je važan u poslovnom svijetu, tako da je bitno da vodite računa i pažljivo birate komade odjeće. Sljedećih devet smatraju se osnovnim, a svaka poslovna žena bi trebalo da ih ima u svom ormaru.

Duži blejzer bez rukava


Savršeno se kombinuje sa haljinom dugih rukava ili džemperom. Najbolje bi bilo da nabavite crnu ili bijelu varijantu, jer ih je najlakše kombinovati.

Elegantne pantalone


Pantalone su veoma zahvalne za kombinovanje. Možete ih nositi u kombinaciji sa košuljom ili pamučnom majicom. Dodajte super maramu ili broš, štikle i spremne ste za nove radne pobjede.

Suknja ispod koljena


Ovo je klasična suknja koja ide uz sve. Iskombinujte je sa jednobojnom košuljom koju ćete uvući u nju. Takođe, imajte u vidu da ovaj model suknje “skraćuje” noge pa uz nju uvijek nosite štikle.

Kožna jakna


Kožna jakna komad je garderobe koji nikada ne izlazi iz mode. Ona predstavlja klasiku koja vam garantuje dobar izgled, uz što god je nosile. Kombinujte je s malom crnom ili dugom haljinom ili pak suknjom. Bićete oduševljene svojim novim stajlingom.

Udobne štikle


Štikle ne smiju biti više od sedam centimetara – sve preko toga može uticati na nastanak bola u leđima i nogama. Najbolje su crne ili boje kože, jer se lako mogu kombinovati. Međutim, ne bi bilo loše ni da nabavite verziju s printom, jer će one sa lakoćom unijeti vedrinu i živahnost i u najjednoličnije kombinacije.

Ravne cipele


Ukoliko ne možete (ili ne želite) da izdržite cijeli dan na štiklama, izaberite udobniju opciju – ravne cipele. I u njima možete izgledati veoma elegantno. Možete ih nositi uz pantalone na peglu ili suknje iznad koljena.

Bluza


Klasičnu bluzu (najčešće u ormaru imate crnu ili bijelu) možete nositi uvučenu u suknju visokog struka ili prebačenu preko pantalona. Nećete pogriješiti ni ako nabavite zanimljiviju varijatu, odnosno bluzu sa uzorcima. Takva bluza će preuzeti glavnu ulogu u kompletnom stajlingu i izgledaćete odlično, čak i bez nakita.

Haljina


Izaberite monohromatsku haljinu koja najbolje odgovara obliku vašeg tijela. Ispod nje možete obući bijelu ili crnu rolku. Ukoliko ne volite rolke, preko haljine nabacite blejzer ili džemper na kopčanje.

Džemper na kopčanje


Izbjegavajte crne ili bijele džempere, jer postoje velike šanse da većinu garderobe koju nosite na posao već imate u tim bojama. Birajte one zemljanih ili blago jarkih boja, kako biste osvježile svakodnevni, “uštogljeni”, poslovni izgled.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info