Kako da dobijete svilenkastu kosu preko noći

0

Svilenkasta i sjajna kosa je zdrava i lijepa. Činjenica je da takvu kosu uglavnom možemo vidjeti na TV reklamama. Takođe, činjenica je i to da zdrava i lijepa kosa zahtijeva i dosta napornog rada, a ishrana i izbor odgovarajućih proizovda za njegu kose od suštinske su važnosti.

Međutim, znate li da vam određena tehnika može pomoći da dobijete lijepu i zdravu kosu preko noći? Evo o čemu se radi.


Tajna tehnika sjajne kose uključuje jednostavan i veoma zdrav sastojak – maslinovo ulje. Ono je apsolutno odlično, jer regeneriše kosu i daje joj neophodnu hidrataciju. Sve što treba da uradite jeste da ulje dobro utrljate u vlasište i da se pobrinete da ono prekriva cijelu dužinu kosu (nanesite ulje na vlasište, izmasirajte, a zatim pomoću češlja ulje “raspodijelite” po cijeloj dužini kose.

Alternativno, nakon masaže vlasišta, ulje nanesite na ostatak kose i kosu dobro počešljajte). Kosu omotajte plastičnom kesom ili kapom za tuširanje, a nakon toga je umotajte ručnikom. Kosu operite ujutro i već nakon prvog tretmana biste trebali primijetiti razliku.

Kod veoma suhe i oštećene kose, tretman ponavljajte tri puta sedmično, dok ne vidite rezultate, a onda jednom sedmično.

Zagrijavanje ulja prije nanošenja na vlasište nudi vam pogodnosti tretmana kose toplim uljem. Ovaj tretman omogućava lipidima i hranjivim materijama da lakše prodru u kosu. Pored toga, ovaj tretman pomaže i da se vlažnost što duže zadrži unutar svake pojedinačne vlasi. Ulje treba da bude mlako na dodir, nikako vrelo.

Autor: minimagazin.info

Preporuke

Nastavi na minimagazin.info